Als seus 82 anys, el currículum de Carlos Falcó contempla, com a fets més destacats, tres matrimonis fallits, un d'ells amb Isabel Presyler; filles que diuen que "el comunismo es una idea superbonita, pero no funciona con la naturaleza humana" com Tamara Falcó; empreses dedicades a diferents productes com el vi; marquesats com el de Griñón i amistats íntimes amb el rei emèrit Joan Carles des de la infància. No fa gaire va tornar a ser notícia després d'un tèrbol episodi de possible violència domèstica a la seva actual dona, Esther Doña, que va sacsejar la vida social madrilenya. 

carlos falco i esposa GTRES

GTRES

tamara marques griñon

GTRES

L'aristòcrata ha conegut tant a dictadors com Francisco Franco com als reis Joan Carles i Felip. Tot i que defensa que "no debe usarse la palabra 'amigo' con los reyes". Tot i així, passava els estius amb el monarca a Estoril i posa la mà "al cien por cien" pel rei campechano pel que fa a l'administració de diner públic. Del seu successor al tron, confessa que ell li va dir al pare: “El problema es que tu hijo nunca va a tener un golpe como el de Tejero”... ¡Y llegó lo de Cataluña! Me enorgulleció enormemente el discurso del rey Felipe". El Marqués de Griñón aplaudeix que Felip es casés amb una dona "plebeya y divorciada", però el més sucós de la seva entrevista pel diari El Español ha estat quan ha parlat de política. I de Catalunya.

marques griñon rajoy

GTRES

Amic en el seu dia de Manuel Fraga, va estar temptat de fer vida política amb el PP. Tot i que ara li tira Cs ("Si tuviera la edad de mis hijos, estaría en Cs"), tampoc li fa fàstics als postulats ultres de Vox: "Es posible que coincida con Vox en algunas cosas, probablemente en varias". En fi. Una joia d'home. En el que coincideix amb el partit d'Abascal, el de Rivera i el de Casado és en la seva visió sobre Catalunya. Curiós que, quan parla de Franco, diu ben alt: "A los muertos que los juzgue Dios”", però quan parla dels presos polítics, apel·la a "la independencia de la justicia. Si los indultos interfieren, me parece mal". Ni indults ni anar-los a veure a la presó: "No iría a verlos. Estoy en contra de sus ideas. Iría a ver a alguien preso por mis ideales: la libertad, la tolerancia y la igualdad de los españoles ante la ley".

marques griñon

GTRES

Preguntat sobre si aplicaria novament el 155 a Catalunya, ho té claríssim: "Sí, sin duda, siempre y cuando se siga infringiendo flagrantemente la Constitución". Això sí, si pot treure profit, no li faria un lleig a iniciar negocis que de moment, no té a Catalunya: "No tengo empresas en Catalunya, pero fíjese: estoy planteándome hacer vino en Cataluña. Un cava. Cataluña es España y, por eso, es muy bueno que los empresarios hagamos negocios allí". Si prospera el seu somni, li proposem un nom perquè el comercialitzi: 'Fat-xarel·lo'.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat