Carlos Falcó és marquès de Griñón, 82 anys, exmarit d'Isabel Preysler, pare de Tamara Falcó, aristòcrata, ric i famós. La notícia d'un tèrbol episodi de possible violència domèstica ha sacsejat la vida social madrilenya. Periodísticament, el relat que en fa el digital LOC és un intent de dissimular el que sembla: hauria agredit la seva dona, Esther Doña, en una forta discussió. Un advocat ha traduït a un llenguatge real l'eufemisme periodístic del suplement d'El Mundo. El diari de dretes blanqueja una baralla en què va haver d'intervenir la policia.

Relat del diari El Mundo: Matinada a una suite de l'Hotel Eurobuilding. Se senten crits i altres clients truquen a la policia. Dos agents troben un matrimoni en plena discussió: Falcó i Doña. El marquès venia de Sevilla "de una presentación de vinos". Havien discutit al restaurant de l'hotel i quan va pujar de to, "va a más", segueixen la baralla a l'habitació. "Por parte de Esther en ese momento había una situación de ansiedad y dolor". El panorama era tal que "Los agentes decidieron llevarse a Carlos Falcó a la comisaría de Chamartín y recomendaron a Esther Doña que denunciara".

carlos falco esther doña GHTRES

GTRES

La xarxa no dona crèdit a com narra el digital: "Los marqueses de Griñón tienen discusiones, como todas las parejas". El detall que ell acabés a comissaria i la policia suggerís a l'esposa que el denunciés no sembla importar els periodistes que signen la notícia. La frase essencial és "Los profesionales decidieron actuar de oficio. Interpusieron una denuncia por presunto delito de violencia de género". Un cas gravíssim que el digital matisa després de parlar amb l'acusat. Diu Falcó: "No me parece bien que la presunción de inocencia no pueda aplicarse igual siendo hombre o mujer".

carlos falco i esposa GTRES

GTRES

La xarxa s'espanta amb la frivolitat del diari sobre un episodi que la policia veu com violència de gènere i denunciés d'ofici el marquès de Griñón:

Falcó és innocent mentre un jutge no digui el contrari. La realitat és que hi ha hagut una detenció, una acusació formal per un delicte de violència de gènere i un diari que ho despatxa escrivint "Los marqueses de Griñón tienen discusiones, como todas las parejas". Que parli la justícia.