És curiós el fenomen que es produeix en un país com Alemanya. De tots és sabuda la tendència que tenen molts dels seus ciutadans a anar de vacances a Espanya, especialment a Mallorca. Però d'un temps ençà, una persona s'ha convertit en una de les obsessions de molts mitjans d'aquell país: la reina Letícia. Les revistes del cor ocupen pàgines i pàgines dedicades a la monarca. I no només la premsa escrita. Les televisions també tenen a la dona de Felip entre els seus continguts habituals. No fa gaire, una cadena de televisió, ZDF, va gravar un reportatge especial emmarcat dins una sèrie de tres, De professió, reina, en què s'analitzava la figura de tres de les reines europees més destacades: la mateixa Letícia i les reines Màxima d'Holanda i Matilde de Bèlgica.

leticia zdf

ZDF

Curiosament, però, el dia a dia de la reina espanyola va interessar menys en audiència que els de les seves homòlogues holandesa i belga. El programa dedicat a Letícia va ser el que va tenir unes pitjors dades d'audiència. Però això no significa que no continuïn revelant qualsevol aspecte curiós que tingui a veure amb la monarca espanyola. Fins al més mínim detall queda sota la lupa de la premsa alemanya. Ara, les mans reials de Letícia. La web news.de s'ha fixat en un aspecte que els ha cridat molt l'atenció: la reina no es deixa veure mai amb el seu anell de casament ni l'anell de compromís amb el rei Felip. 

leticia mans gtres

GTRES

D'aquest fet es destaca que la reina no utilitza la seva aliança d'or des de l'any 2011 perquè li provocava ferides a causa de les constants encaixades de mans en les nombroses recepcions i besamanos reials. És curiós, però, constatar que també expliquen que l'anell de compromís va ser relegat a l'oblit perquè "a molts espanyols els recorda un escàndol que la família reial preferiria oblidar". A què fan referència? Segons explica Vanity Fair, Letícia va deixar de posar-se'l quan, l'any 2012, es va publicar que havia estat adquirit amb la targeta de crèdit de Nóos. Taxat en 3.000 euros, va ser comprat amb la intermediació d'Iñaki Urdangarin.

CASAMENT FELIP LETICIA  GTRES

GTRES

Cita, textualment, el mitjà alemany: "La joia recorda a molts espanyols un escàndol que la família reial preferiria oblidar. L'anell amb diamants que el rei Felip d'Espanya va fer donació a la seva dona el 2003 va ser finançat per fraus. Aleshores, el monarca havia demanat al seu cunyat, Iñaki Urdangarin, que recollís l'anell de compromís i que arreglés primer els diners. El que no sabia: el marit de la princesa Cristina va pagar l'anell amb una targeta de crèdit de la fundació sense ànim de lucre Nóos".​

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat