Encara que és un secret a veus, Joan Carles i Felip mantenen el contacte. Aquest últim any han coincidit en diverses ocasions a causa dels funerals de la reina Isabel II a Londres o el de Constantí de Grècia a Atenes. No obstant això, sempre han mantingut les distàncies. Davant de les càmeres eviten la salutació, però en l'àmbit privat és totalment diferent. L'emèrit i el rei es truquen gairebé diàriament, són en constant contacte. És més, ara estan negociant la possibilitat que el marit de Sofia pugui tornar a Espanya uns dies per arreglar uns papers.

Però Felip ha de mantenir aquestes converses en la més estricta intimitat. Si Letícia descobreix que parla tan sovint amb el seu pare, fins i tot que negocia la seva tornada, podria demanar el divorci al pare de les seves filles. Tot un escàndol. Joan Carles i l'actual reina mai no han tingut bona relació i per fi s'ha cobrat la seva revenja exiliant-lo a Abu Dhabi. Quan el llavors príncep va presentar a la princesa com la seva promesa, el monarca li va obligar a trencar la relació, però el jove no estava disposat. Era una plebea, divorciada, de pares divorciats i presentadora d'informatius. Anava a carregar-se la monarquia, però al final ha estat al contrari.

Felipe s'apropa a Juan Carlos
Felip s'apropa a Joan Carles

Els amics de Joan Carles ataquen a Letícia amb Felip

Letícia s'ha convertit en una de les reines més volgudes a tot el món. Es destaca la seva elegància i el seu saber estar, tanmateix es critica la seva postura freda i calculadora. Li agrada tenir-ho tot controlat i això de vegades produeix un distanciament amb els ciutadans.

Felipe i Letizia efe
Felip i Letícia efe

Els íntims amics de Joan Carles, que són molts i poderosos, li recolzen i critiquen a Letícia sense cap pudor. Aquests defensen a l'emèrit amb un "ningú no és perfecte" i critiquen a Felip per casar-se amb la reina. "Felip? Un pobre home, dominat per la seva dona, un calçasses!". I segueixen. "No té el carisma del seu pare, ni la seva intel·ligència natural, però és un bon noi...". I asseguren que "la que mana allà és la neta del taxista".

La reina ha estat l'encarregada de mantenir la corona vigent després dels diversos relliscades de Joan Carles, que gairebé la tomben. Tanmateix, s'exigeix a Letícia més naturalitat. Aquesta imatge altiva que demostra és només una falta d'inseguretat, segons els experts. No assimila bé les crítiques que rep constantment, en part pels més joancarlistes.