Juan Carlos i Sofia mai no es van casar enamorats. L'emèrit estava enamorat d'Olghina, però Juan de Borbón el va obligar a deixar-la i començar una relació amb l'emèrita. La mare de Felipe es va casar amb resignació. Ella estava enamorada d'Harald de Noruega, el seu gran amic, però per a ell sol era això, una amiga. Pensaven que amb el temps s'enamorarien, però això no va succeir. Juan Carlos va ser infidel a Sofia des dels inicis del matrimoni, fins i tot un dia abans de casar-se. Quan la germana d'Irene de Grècia va descobrir les infidelitats va agafar la maleta i als seus tres fills disposada a divorciar-se del monarca. Tot un escàndol. Abans de prendre qualsevol decisió s'ho va comunicar a la reina Federica. Aquesta li va deixar ben clar que havia d'aguantar-se i tornar a Espanya.

Sofia sempre s'ha sentit humiliada i completament sola. Des que va descobrir les infidelitats va viure a una altra ala de palau, allunyada de Juan Carlos, al costat de la seva germana Irene. En el dia d'avui l'emèrita no sent absolutament res pel pare dels seus fills. Ni tan sols afecte.

Alfonso Díez i Sofía
Alfonso Díez i Sofía

Mai no s'ha parlat de possibles festejos de Sofia dins del matrimoni, ella és una persona molt creient. La seva vida personal no ha esquitxat a la crònica social, però ha tingut molt bons amics, i alguns de molt coneguts pel gran públic.

Alfonso Díez i Sofia, més que amics?

Pilar Eyre va revelar que l'emèrita també podria tenir un amic molt especial. Es tractaria d'Alfonso Díez, el vidu de la Duquessa d'Alba, amb qui se li ha vist en diverses ocasions. Segons la periodista, Sofia va descobrir per primera vegada amb l'aristòcrata que hi hauria vida més enllà de Juan Carlos. Els dos comparteixen la seva afició a la cultura i són dues ànimes totalment solitàries. Sempre s'ha parlat sobre la possibilitat d'una relació entre ambdues.

Quan els rumors no cessaven, Alfonso Díez va negar absolutament qualsevol tipus de relació amb Sofia. Són només coneguts que han coincidit en diversos actes. Alguns periodistes van assegurar que Alfonso i Sofia s'escrivien per carta i mantenint una gran amistat que posaria gelós a Juan Carlos. De fet, el monarca va prohibir a l'aristòcrata que truqués a Zarzuela.

Alfonso i Sofía (1)
Alfonso i Sofía

"Torna amb força la història de la singular amistat/amor que revelem en aquestes pàgines el mes de gener entre la reina emèrita, Sofia, i Alfonso Díez, l'atractiu vidu de Cayetana la Duquesa de Alba," comparteix Pilar Eyre en el seu blog de la revista Lecturas.

"Trucades, missatges, cartes, regals, un parell de trobades als afores de Madrid... Comptava que aquesta amistat havia nascut a partir de la mort de la Duquessa. Però la col·lega Beatriz Cortázar em concreta que ve d'abans, dels llargs mesos en què Cayetana va estar malalta," comença Eyre.

"Quan vaig destapar aquesta bonica amistat em van dir que un Felipe una mica molest havia dit a Zarzuela "a aquest senyor no se li agafa més el telèfon.

La història d'amistat continua molt present entre Alfonso i Sofia.