Letícia és una de les reines més aclamades de les monarquies europees, en el seu viatge d'Estat a Amsterdam es va tornar a emportar el gat a l'aigua. Tots els mitjans de comunicació parlaven d'ella, encara que en aquesta ocasió els seus abillaments i el seu saber estar es van veure enterbolits pel seu problema de salut. Dimecres, en el sopar de gala que van organitzar Guillem i Màxima d'Holanda en el seu honor, la mare d'Elionor i Sofia va haver d'asseure's per rebre els convidats, mentre la resta saludaven dempeus. A la monarca li feia molt mal el peu esquerre, pateix el neuroma de Morton, afecta al metatars, generalment entre el tercer i quart dit del peu. No obstant això, aquesta no és l'única malaltia al peu que experimenta la mare de Elionor, ja que també ha estat diagnosticada amb una metatarsàlgia crònica.

Les persones que pateixen aquesta afecció descriuen la sensació com si tinguessin un objecte incòmode dins de la sabata o una arruga al mitjó. Es presenta amb un dolor agut, que s'assembla a una picor, acompanyat d'entumiment als dits. Malgrat això, no s'observa cap signe visible de la malaltia des de l'exterior.

Letizia amsterdam, GTRES
Letícia amsterdam, GTRES

Per tractar aquesta malaltia es poden realitzar unes infiltracions que alleugin aquest dolor amb antiinflamatoris. Però sembla que a la reina aquests tractaments ja no li fan efecte. L'últim pas seria sotmetre's a una cirurgia, i en el seu cas seria d'urgència. Ara per ara ha seguit les recomanacions mèdiques i s'ha oblidat totalment de les sabates de taló alt, els culpables d'aquesta malaltia. Els utilitzava en excés.

La imatge de Letícia que Felip veu cada dia

Han estat un parell de dies molt difícils per a ella. Tenien una agenda programada molt completa i els seus peus es van ressentir, a la nit ja no van aguantar més. Ella volia ser present en tot i aquesta era l'única solució. Va passar uns moments de molta ansietat, ella és una dona molt calculadora i controladora, aquesta situació es va escapar del seu control.

Com ja comentem en un article anterior, Letícia va acabar fumant un cigarro al lavabo, un vici a què no ha renunciat en tots aquests anys, encara que normalment només fuma quan la situació d'estrès és màxima. O a casa. Quan té un acte institucional, la dona de Felip apareix esplèndida, però la realitat és molt diferent. La reina fuma a casa tranquil·lament, encara que al rei no li agrada el fum ni l'olor. Es treu les sabates i va tot el dia en espardenyes, més còmode per a la seva malaltia. I porta bata, tampoc es preocupada molt pel seu pentinat ni pel maquillatge. Dona fins a por. La imatge més costumista d'una reina, potser així s'aproparia més a la ciutadania.

Letizia Angola vestit efe
Letícia Angola vestit efe