Letizia projecta una imatge impecable amb l'objectiu de ser la millor sobirana del món i alliberar-se de l'ombra allargada de la seva sogra, Sofia. La seva actitud és freda i calculadora, el que possiblement la porti a cometre el seu error més gran: distanciar-se de la ciutadania, incapaç de connectar amb el poble espanyol. Malgrat els dubtes inicials sobre la seva capacitat per adaptar-se a la seva posició, Letizia ha demostrat ser una competent reina, construint el seu camí des de zero amb evidents assoliments. Tanmateix, el que mostra en públic no reflecteix necessàriament la seva vida privada, especialment a la casa real amb la seva família.

Una dona que manté una dieta equilibrada, realitza exercici diari per mantenir el seu cos tonificat i se sotmet a tractaments estètics per preservar la joventut de la seva pell, Letizia encara lluita contra un vici ocult que persisteix malgrat els seus intents i despeses considerables.

Letizia Barcelona Leonor 051
Letizia Barcelona Leonor 051

Al llibre "Letizia. Una reina impacient" del periodista argentí Leonardo Faccio, es revelen alguns dels vicis de l'esposa de Felip VI. Encara que ara prova d'ocultar-los, la mare de Leonor i Sofia va viure intensament durant els seus anys universitaris, enamorant-se del seu professor als 17 anys i casant-se amb ell. Encara que en públic ha abandonat certs hàbits, com prendre el sol despulla a la Costa Brava o fer autostop, encara persisteixen en privat.

Letizia és com Sofia i Juan Carlos, ella també fuma

La reina Letícia ha mantingut l'hàbit de fumar des de la seva joventut, especialment en moments de tensió, com els desafiaments actuals amb Felip VI i l'amenaça que representa la presència d'Iñaki Urdangarin per a Zarzuela i el futur de Leonor. Malgrat haver treballat en la venda de cigarrets a Mèxic, Letizia s'ha convertit en defensora de la lluita antitabac en públic, encara que en privat encara s'entrega a aquest vici. Encara que no consumeix un paquet diari, ho fa en situacions específiques per tranquil·litzar-se, mantenint aquesta pràctica en secret per preservar la seva cuidada imatge.

Letizia de jove
Letizia de jove

En aquest temps, Letizia afronta un dels pitjors moments de la seva carrera professional i personal. Jaime del Burgo ha destapat el secret més important de Zarzuela. La reina no volia que aquesta informació sortís a la llum perquè acabaria tenint conseqüències greus per a la seva imatge, i efectivament ha estat així. Ara és vista com una dona adultera. La monarca compleix les seves funcions, però en el seu temps lliure està "molt trista" i "devastada". Per aquesta raó hauria caigut en el seu pitjor vici, torna a fumar amb més assiduïtat, màxima preocupació en Zarzuela. A Felipe no li agrada.