Sofía de Grecia ha mantingut ferm el seu paper de reina, prioritzant sempre la institució per sobre del seu paper com a mare i àvia. Encara que ara ostenta el títol de reina emèrita, continua exigint respecte tant de familiars com d'amics, mantenint una estricta jerarquia en les seves relacions. Malgrat la seva vida privada en gran part reservada, seguint l'exemple de Felipe i Letizia, que han optat per una certa distància del públic, s'ha descobert un hàbit que podria connectar a Sofia i Letizia més del que es pensava.

Encara que s'ha parlat molt sobre les suposades diferències i conflictes entre Sofia i Letizia, resulta que ambdues comparteixen el costum de portar cigarrets a les seves bosses. Sorprenentment, en moments d'estrès, l'actual reina troba alleujament en fumar, una pràctica que ha mantingut en secret a causa de la percepció negativa, especialment considerant la seva preocupació per portar un estil de vida saludable. Curiosament, Sofía de Grecia també comparteix aquesta inclinació, encara que no es considera una fumadora empedreïda. Gaudeix d'un cigarro després de menjar, però només ho fa en un entorn relaxat, ja sigui a casa o amb la família.

La reina Sofia a Marivent
La reina Sofia a Marivent

La reina Sofia no pot deixar el tabac

Segons es relata al llibre "Doña Sofia. La Reina parla de la seva vida" de Carmen Enríquez i Emilio Oliva, Sofia era una fumadora habitual en la seva joventut, arribant a consumir fins a deu cigarrets diaris en els seus moments de més freqüència. Va començar a fumar, segons es comenta a la mateixa publicació, per aparentar més edat, una pràctica comuna entre les seves amigues en aquella època. De fet, la seva neta Victoria Federica també hauria seguit els seus passos, començant a fumar abans de complir els 18 anys.

A més, no és l'única en la família reial que manté aquest hàbit en secret. El seu espòs, Juan Carlos, també era un fumador, especialment aficionat als cigars després dels dinars amb amics. Encara que va deixar de fumar cigarrets, va continuar amb els cigars, un detall que Sofia revela al llibre, esmentant que quan ella va deixar de fumar, el rei va afirmar que també ho faria, encara que amb un truc: continuar fumant cigars. Actualment, a causa de raons de salut, el seu metge li ha prohibit fins i tot els cigars, però encara així li arriben capses d'aquests com a regal.

Reina Sofia
Reina Sofia