Letícia aquest dimarts tenia un paperot: presidir l'entrega de premis d'un Banc a projectes socials poques hores després que s'hagi obert un nou sumari judicial per corrupció a la Corona per l'ús de targetes opaques de diversos membres de la Família Reial. L'escàndol judicial no acaba mai i ella és de moment l'única que se salva. Però com que la seva sort està lligada a la del rei Felip estava nerviosa i ha tingut un lapsus molt lamentable en el discurs.

leticia EP

Letícia amb Ana Botín, EP

Un dels guardonats d'inclusió social és per la Fundación Mujeres, per concedir beques de suport a nens orfes. Exactament, segons el web de Zarzuela, havia de dir "niños huérfanos como consecuencia de asesinatos de violencia de género". Més clar no pot ser. Letícia s'ha negat a pronunciar la paraula violència masclista i ha esquivat el concepte violència de gènere per fer servir el molt neutre i inapropiadíssim "violència domèstica". Aquest és el vídeo:

Youtube EN Blau

Letícia no llegeix els papers i s'expressa com pensa: fatal. Hi ha massa casos de violència masclista per reduir-ho a violència domèstica, com si els assassinats de dones els fes "la casa" i no un home. Letícia ja va ser objecte de crítiques en rebre un premi del CGPJ per defensar la lluita contra la violència de gènere

leticia rosa efe

Letícia creu que la violència és "domèstica", EFE

 No era un bon dia per Letícia. La reina viu en una família acorralada pels casos de corrupció i el lapsus de violència domèstica és una burla a tants crims masclistes. El text dels premis, segons el web de Casa Reial, parla literalment de "asesinatos de violencia de género". Letícia s'ha negat a pronunciar les coses pel seu nom. Ni assassinats ni violència masclista. O és un lapsus o té la ideologia de Vox. Mai no ho sabrem. Exactament, de què serveix tenir de reina a Letícia?

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat