Dimarts. 3 d'abril. Una tuitaire està a casa seva i veu unes imatges. S'ha de fregar els ulls. És una baralla de galls? Una lluita de fang? Dos chonis discutint per unes sabates d'oferta? No. Són dues reines. Una li aparta la mà a l'altra. Letícia implacable. Cares d'incredulitat en la resta. En Sofia. En Felip. En Joan Carles... I en Ana. O @rabillodelojo. Una usuària que va decidir gravar el moment i publicar-lo per la posteritat.

Qui sap si el seu acte acabarà amb la monarquia. Però com sempre es diu, no s'ha de matar el missatger. La mala qualitat de la gravació i l'absència de so del vídeo es deuen al fet que la tuitaire enregistra el vídeo per difondre'l als seus 1600 seguidors, que ara ja superen els 8000. No hem vist, però, a Letícia entre ells.

socialite2

Telecinco

Mentre a la Zarzuela no emeten un comunicat oficial i justifiquen la baralla responsabilitzant a la princesa Elionor, al programa Socialité de Telecinco, han anat, tal com han pregonat ells mateixos, a l'essència de tot plegat, la persona clau en tota aquesta operació de Jaque a la reina. "Yo estaba tranquilamente viendo el vídeo de la casa real y me impresionó tanto ver el choque entre las dos reinas que dije 'uy, uy, ¿¿esto qué es??", diu l'usuària. Esto eren una sogra i una jove dient-se de tot i lluitant per marcar territori. Ja ho han dit a Late Motiv, 'pa mala yo!'. Letícia i Sofia com en un ring de boxa, però davant els ulls de tothom. "Veo una pelea y dije, voy a subirlo. Veo que la gente empieza a retuitear, a darle likes, y dije 'ah, mira, qué gracioso, los catalanes ya están revolucionados, los republicanos también'"... Curiós sentir a l'autora del vídeo com posa dins l'equació els catalans. Potser hi ha qui també els culparà de la baralla entre reines.

leticia sofia missa pasqua GTRES

GTRES

El cas és que @rabillodelojo comença a espantar-se, tal i com ha reconegut al programa presentat per María Patiño: "Pensé que se quedaría ahí la cosa... Pero me empecé a asustar al pensar que fui la primera en dar esa noticia. Al principio me hacía gracia leer los comentarios, pero al ver que "Letizia" era trending topic me entró una especie de ardor en el estómago". Una cremor que es va convertir en por: "Madre mía, que la estoy liando parda y van a venir a por mí. Me cojen y ya verás tú... Me asusté un poco. ¿He sido yo?". Però no era Steve Urkel, era ella, que curiosament té al seu perfil de Twitter la frase: "Tengo la intención de vivir para siempre, o morir en el Intento. No me mires de reojo". Però ella es va sentir observada per la Casa Reial i va témer per la seva integritat a la xarxa: "nadie se mete con la Casa Real... Sí, pueden hablar de los amoríos del rey y esas cosas, pero la gente le tiene respeto"... Pots veure el moment clicant a la foto.

socialite3

Telecinco

Ara, més calmada, l'autora de la publicació confessa al programa de Telecinco que continuarà pujant a la xarxa el que consideri: "si veo algo que me interesa lo voy a seguir subiendo, pero seguramente tendría un poco más de cuidado"... Els que segur que a partir d'ara van amb més cura són els caps de protocol de la Casa Reial. A la pròxima sortida de to pública entre Letizia i algun altre membre de la família del rei, la monarquia pot fer-se miques. Qui té ardor estomacal a banda de @rabillodelojo és el rei Felip.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat