La imatge de Letícia menyspreant la reina Sofia serà molt difícil d’oblidar. El vídeo s’ha fet viral i ha generat una allau de comentaris que no para. El monarca actual és al centre de la diana, i està rebent una crítica rere una altra. Tothom —excepte Peñafiel, que ens recorda que ja ho havia advertit— encara està amb la boca oberta, i no hi ha un altre tema de conversa sobre la taula.

Doncs bé, sembla que el boicot a l’emèrita també ha entusiasmat fora de les nostres fronteres. La premsa internacional veia una notícia bomba a la casa reial espanyola, i se n’han fet ressò des d'Alemanya fins a l’Argentina.

Veient-ho des de la distància, sense ser coneixedors de la mala relació entre sogra i jove, encara sorprèn més la freda i maquiavèl·lica actitud de Letícia. És per això que gairebé tots els mitjans de fora l’acusen directament de fer un greu menyspreu a l’àvia de les seves filles.

Comencem per Anglaterra. Els tabloides per excel·lència n'havien de parlar: un caramelet dolç que va fer les delícies dels britànics més tafaners. El Daily Mail ha posat el vídeo a la portada digital i ha especulat amb problemes a la monarquia: “Un vídeo increïble mostra una tensa escena entre Letícia d’Espanya i la reina Sofia durant la missa de Pasqua, mentre la cosina del rei Felip assegura que ella està mostrant la seva cara vertadera”. L'Express va més enllà i acusa Letícia d’empènyer la sogra lluny de les nenes, i el Telegraph assegura que aquest enfrontament viral ha exposat la tensió existent a la família reial.

article daily mail

Daily Mail 

article express

Express

article telegraph

Telegraph 

A Alemanya també n’han parlat. L'RTL ha afirmat que hi ha “problemes” entre totes dues. I a Portugal? Al Jornal de noticias són clars: “La reina Letícia i Sofia s’agarren en públic”. El vídeo, però, ha travessat l’oceà: a l’Argentina i al Perú també ho han comentat i ho han titllat d’escàndol.

article alemanya

RTL 

article portugal

Jornal de noticias

article argentina

Clarín

article perú

Perú21

Que l'escena s'ha fet viral és una obvietat, i l'escàndol ja és internacional.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat