A tots els resums de l'any que s'ha acabat ha de sortir el vídeo més famós dels 365 dies de 2018, el de l'1 d'abril. Aquell Diumenge de Resurecció a la sortida de la Catedral de Palma va començar la debacle de la imatge de la Corona espanyola. L'any de les converses de Corinna, les possibles comissions de Joan Carles per l'AVE a La Meca, el sumari obert a l'Audiència Nacional i Felip VI apartant Joan Carles de la Família Reial es resumeix en aquests 31 segons sense àudio:

Ara és Pilar Eyre qui posa el so que falta, segons publica a Lecturas. El vídeo forma part d'uns bruts d'imatge que va enregistrar el càmera de TVE que va difondre sense control a les teles i 8tv les va emetre al programa Arucitys.  Això és el que es van dir els Borbons els uns als altres:  

-Sofia coge a sus nietas para que las fotografíen juntas y disipar así la sospecha de que no se ven nunca. Ja vam publicar El drama de Sofia: no li deixen veure  les netes.

-Letizia no tiene el dominio de sí misma de la reina Sofía y muestra su malhumor. ( S'interposa entre Sofia i el fotògraf de Zarzuela per evitar una imatge de l'àvia sola amb les netes)

-Letícia diu cridant a la seva sogra: "¿Qué haces? ¡Habíamos quedado que las fotos se hacen afuera y para todos!”

-Leonor, que quiere complacer a su madre, se suelta con acritud del brazo de la abuela.

-Juan Carlos abronca a su hijo: “¡Controla a tu mujer!”.

Zarzuela va voler aturar l'escàndol emetent un comunicat però es va descartar i van acabar trucant un per un certs periodistes que devien considerar influenciables. Zarzuela els va dir: “Las dos reinas se llevan estupendamente. Es una pena que todo lo interpretéis tan mal…”.  No va colar. Cal recordar que uns segons després del primer vídeo, hi va haver un segon vídeo que conté més mostres de menyspreu de Letícia i Elionor a l'àvia octogenària Sofia. Demostren que a Letícia la seva sogra li fa fàstic:

Als 15 segons es veu Sofia fent un petó al front de la seva neta hereva al tron, i immediatament Letícia li neteja la pell on l'àvia l'acaba de besar. El vídeo continua i als 45 segons vèiem com la infanta Sofia feia una petita passa al costat empesa per la seva mare, que l'estira de la cintura i l'allunya dels reis emèrits. A partir d'allò, la foto de la monarquia és de l'esquerpa Letícia, la soferta àvia Sofia, la maleducada Elionor i Joan Carles enfadat acabant la bronca que va començar una descontrolada Letícia. I Felip? Un xitxarel·lo.