Cada set de febrer un calfred recorre l'esquena de Letizia Ortiz Rocasolano. Quan es desprèn de la disfressa de Letícia, reina consort d'Espanya, la dona de Felip recorda com el 7 de febrer de 2007, avui fa setze anys, la van trucar sent princesa d'Astúries per comunicar-li que al seu pis de soltera havien trobat morta Erika, la seva germana. S'havia empassat un pot de pastilles. Patia una depressió fortíssima que Letícia no va saber veure, remeiar o evitar. El cosí de les Ortiz va denunciar en un llibre, Adiós princesa, que Erika rebia trucades histèriques i controladores de Letícia i això va empitjorar el seu estat de salut mental. Letícia estava destrossada com mai en aquell funeral.

letizia plora funeral gtres
Letícia ensorrada al funeral d'Erika, GTRES

La premsa sempre ha tapat aquella tragèdia com un accident. Ho fan per protegir Letícia, però en realitat li fan un flac favor. La reina queda en evidència cada aniversari de la mort de la seva germana petita. Mai li ha dedicat ni unes tristes paraules, un record, una menció, un donar suport a la recerca contra les malalties mentals. Letícia hauria d'agafar aquesta causa, la lluita contra la xacra del suïcidi, i fer-la seva. Dedicar-se en cos i ànima a recaptar fons, a donar suport, a fer actes oficials, a anar a un centre de persones amb malalties mentals i entrevistar una dona que pateix depressió. Però calla. I la seva neboda, la filla òrfena d'Erika, Carla Vigo Ortiz, ha dit que prou. Que el silenci el 7 de febrer no és una opció.

Carla Vigo fuma GTRES
Carla Vigo fuma GTRES

La neboda díscola de Letícia deixa en evidència la reina i el seu mal gust, l'actitud freda, distant i impresentable amb la seva germana morta i el seu record. Carla Vigo penja un post a Instagram denunciant el mal que fa la depressió. Avui 7 de febrer. Una manera de cridar: si la meva tieta, amb tota la seva força, seguiment i amplificadors, calla sobre la mort de la seva germana el 7 de febrer, a mi no em dona la gana de callar. Carla està trista cada 7 de febrer, i penja un post molt ben pensat contra la depressió:

Carla Vigo Instagram
Carla Vigo Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marta (@enterapiamedicen)

"Este es el pensamiento con el que muchas personas que sufrimos depresión nos levantamos la mayoría de los días. Es difícil ponerse en marcha, lo sé. Te entiendo. No estás solo". Carla Vigo, amb aquest gest, donant visibilitat al drama de la depressió que acaba en suïcidi, destrueix Letícia. Cada any que passa és més incomprensible que la reina ometi aquest aniversari. No hi ha dret, la memòria de la pobra Erika no s'ho mereix. Letícia, fatal.

El funeral va ser un circ

7 de Febrer de 2007. La princesa Letícia està embarassada de sis mesos de la seva segona filla. Rep una trucada a Zarzuela. Li comuniquen que la seva germana Érika Ortiz, de 31 anys, ha aparegut morta al pis de soltera de Letícia. Tenia problemes psicològics, seguia un tractament de pastilles per l'ansietat i l'estrès, i es va suïcidar. Tenia una filla de 6 anys, Carla. Anys després el cosí de Letícia escriu el llibre Adiós princesa i la dedicatòria és Para Érika. Va ser ell, David Rocasolano, qui va explicar al llibre què va passar al funeral de la seva cosina amb la família reial. "Se dijo que Letizia recibió el cariño de Juan Carlos en la iglesia y lo que pasó en realidad fue que hubo palabras fuertes y Letizia le pidió a su suegro perdón llorando". El cosí de l'actual reina escriu que aquell dia l'exparella d'Érika i pare de la seva filla Carla, l'escultor Antonio Vigo, va enfrontar-se a crits amb el rei Joan Carles cridant-li "Vosotros la habéis matado"