Primera gran cita reial europea de l'any, i per un motiu luctuós. Primer aniversari de la mort del rei Constantí de Grècia i la família reial britànica ha volgut organitzar una missa commemorativa en la seva memòria a la catedral de St. George a Windsor, un acte solemne i envoltat de l'habitual magnificència que sempre tenen aquests esdeveniments. Una cerimònia d'homenatge al difunt que a banda de la seva família, ha aplegat la flor i nata dels royals del continent, amb especial presència de la monarquia espanyola. Un acte presidit per Camilla Parker-Bowles en absència del seu marit, el rei Carles III, per motius de salut, després del càncer que li van diagnosticar. La reina consort ha estat acompanyada del príncep Guillem i de la princesa Ana, fent d'amfitriona i donant la benvinguda als molts convidats a la cita.

Joan Carles i el seu fill Felip tornant-se a veure les cares amb Letícia al mig, gens alegre d'estar una vegada més prop del seu estimat sogre, al qual detesta. També hi era, només faltaria, la grega i familiar directa, la reina emèrita Sofia, així com les infantes Elena, vestida inapropiada amb uns pantalons a quadres blancs i negres, i Cristina. Per part de la família grega, com dèiem, pleno total amb Pau, el fill de Constantí i bon amic de Felip, la seva dona Marie-Chantal Miller i els seus quatre fills, i darrera, els prínceps Nicolás, Felip, Alexia i Teodora amb les respectives parelles. Una cerimònia que ha proporcionat algunes imatges, mal que le pese, com l'esmentada de Letícia prop de Joan Carles, o la dels reis espanyols, els darrers en arribar, saludant a tota la família grega i fins i tot, fent broma amb Achileas, un dels fills de Pau i Marie-Chantal.

Molt hihihaha amb Achileas, però amb la mare de la criatura, la seva arxienemiga Marie-Chantal, res de res. I això que estaven a un pam. Com recorda la revista Lecturas, la darrera vegada que se les va veure juntes va ser just fa un any, "cuando después de décadas de desavenencias aparecieron juntas y muy unidas para zanjar por completo los rumores de mala relación". Però avui, allò s'ha esvaït, va ser un miratge. Perquè avui, "aunque apenas les separaban unos metros, no existe ninguna imagen juntas". No la vol veure ni en pintura, especialment la dona de Pau a ella, des del lleig a Sofia a la catedral de Palma on Marie-Chantal va al·lucinar en veure com netejava del front d'Elionor un petó que li havia fet la iaia: "És cert? Això és horrible! Cap àvia mereix aquest tipus de tracte!. Letícia ha mostrat la seva veritable cara", va dir. Recorden?

Això sí, el duel d'estilismes estava servit, tal i com comenta l'esmentat mitjà: "Ni siquiera la distancia ha impedido que se genere un duelo de estilo entre ellas. Ambas están consideradas dos de las royals más elegantes del mundo y lo han vuelto a confirmar en el día de hoy con sus similares apuestas estilísticas. Mientras que Marie Chantal se decantaba por el burdeos en un vestido de corte evasé, Letizia recurría a la sofisticación del azul que elevaba con una capa a juego"... La nit i el dia... I enemigues irreconciliables, fins i tot, en actes solemnes i commemoratius com aquest.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!