Al castell de Windsor s'hi ha reunit aquest migdia de dimarts la plana major de dues corones, l'anglesa i l'espanyola per commemorar la mort de l'últim rei de Grècia, Constantí, emparentat amb les dues famílies reials, l'espanyola a través de Sofia, la germana gran, i l'anglesa ja que el difunt era cosí segon de Carles III. Les absències principals, el rei d'Anglaterra i els prínceps de Gal·les, han estat per motius de salut. Es commemorava la mort ara fa un any del germà petit de la reina Sofia, i padrí del futur rei Guillem d'Anglaterra. Durant el seu exili a Londres, expulsats de Grècia, el difunt va tenir una intensa relació amb els Windsor i ara li reten homenatge a la capella de Sant George a Windsor. Hi va anar la Família Reial espanyola en ple: els quatre reis, les infantes i un dels nets de Sofia, Juan Urdangarin. El codi era clar: roba negra o blava, el color de la bandera grega.

Sofia tía Pecu Londres GTRES
Sofia amb Irene de Grècia, tía Pecu, de blau GTRES
Juan Carlos Letizia Felipe funeral GTRES
Joan Carles, Felip i Letícia de blau al funeral GTRES
Camil·la al funeral de Constantí a Windsor, GTRES
Camil·la de blau al funeral de Constantí a Windsor, GTRES

Letícia impecable: "Sin el riguroso luto como 'dress code', la reina Letizia ha optado por un total look monocromático en azul 'royal', uno de los tonos más elegantes de la paleta cromática. Conformado por dos prendas, un vestido y un abrigo capa, son piezas que forman parte del fondo de armario de la madre de Leonor y Sofía". (Vanitatis). El color blau ha lluït elegant i grec en el funeral del rei grec exiliat. Per alguna raó, la infanta Elena, primogènita de la reina Sofia, ha decidit als 60 anys que ni corbata blava, ni roba fosca, ni vestit blau, ha lluït uns pantalons de coloraines del tot inapropiats per un funeral d'altíssim rang, presidit per la reina d'Anglaterra, Camil·la i amb uns quants reis més entre els convidats. La filla gran ha decidit lluir els mateixos pantalons blancs a quadres vermells i blaus que va anar a una penya taurina a lliurar un premi caspós ara fa una setmana. Als 60 anys no es pot anar al funeral royal de l'any igual vestida que per menjar pernil a una taverna taurina madrilenya:

Elena amb pantalons inapropiats al funeral GTRES
Elena amb pantalons inapropiats al funeral GTRES
infanta Elena jamón EP
La infanta Elena a la penya taurina setmana passada,  EP

Els mateixos pantalons al funeral de Constantí que a la penya taurina i amb un plat de pernil. Elena no hi és tota. Inapropiada, lluny d'etiqueta i donant la nota. Ella hauria de ser la reina d'Espanya si Joan Carles no hagués imposat a Felip a la Constitució, i la discriminació i masclista en la successió al tron, perquè "Elena no tiene las capacidades intelectuales para reinar". Ni per representar la Corona. Si Letícia hagués aparegut amb aquests pantalons a un funeral reial l'haurien cremat a la foguera.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!