Carles III continua amb la seva lluita contra el càncer que li van detectar fa poques setmanes. A manca d'un diagnòstic concret i oficial, la rumorologia al voltant del monarca no convida a ser gaire optimista. No presidirà aquest dimarts la missa funeral per Constantí II, de moment. La corona ha començat a preparar un eventual traspàs de poders, el segon en 2 anys, col·locant al capdavant de la Casa Reial a Guillem de Gal·les, un home consumit i angoixat perquè el seu món s'ensorra. Va perdre una mare en tràgiques circumstàncies, un germà per lluites intestines i una àvia que creia immortal i eterna. També pot perdre un pare que acaba de pujar al tron, com qui diu fa dos minuts, i el súmmum: pot perdre una dona, malalta d'una patologia abdominal misteriosa i incapacitant. Quin panorama. 

Aquest escenari, el de la renúncia de Carles III, és el més extrem, però no pas desgavellat. Tanmateix, i com és lògic, la premissa és recuperar-se i continuar el regnat uns quants anys més per acabar traspassant el tron a l'hereu d'una manera menys abrupta. I en això està el marit de Camil·la Parker Bowles, rebent tractament i l'escalf popular. També el familiar, amb excepcions i algunes situacions particulars. Per exemple, el que passa amb Enric de Sussex. El fill que va marxar de mala manera de Buckingham de la mà de l'actriu nord-americana Meghan Markle, que ha crucificat tota la Royal Family en unes memòries i que, arran de la malaltia paterna, sembla fer moviments que intenten la reconciliació, la pau i potser la tornada a UK. Una meta inassolible: no li posaran gens fàcil, ni des de Londres ni des del dormitori conjugal.

Harry y Meghan Markle GTRES
Enric i Meghan Markle / GTRES

L'última aparició de l'Enric, aquella visita exprés al pare i que va acabar al cap de 30 minuts "perquè no volia compartir habitació amb la madrastra", ha afegit un nou capítol al serial de conflictes entre els Windsor. La reunió, a més a més, estava capada pels metges del rei, que desaconsellaven una exposició prolongada a situacions que li podien fer pujar la tensió. I clar, xerrar amb el fill i ovella negra és un festival per a les pulsacions. En resum: que ell no vol veure a la Camil·la, però el pare tampoc frisa per recuperar-lo. L'Enric és l'in-desitjat. I més que ell, la seva dona. L'origen de molts dels mals de la família. Ara bé, que la Meghan tampoc té interès per recuperar harmonies, obtenir perdons i fer les paus. Tampoc per tornar a viure a Anglaterra. Va jurar no trepitjar-la mai més. Però s'està desdient, i tot just en el pitjor moment.

Carlos III Guillermo GTRES
Carles III i Guillem / GTRES

Tenim retorn a les portes. Serà fugaç, però segur que Carles III no li fa gens de gràcia. Meghan Markle torna després de 2 anys, des del funeral d'Elisabet II, amb motiu dels Jocs Invictus, la competició per a veterans i ferits de guerra auspiciada i fundada per l'Enric. La presència del duc de Sussex està assegurada, la de la seva parella i els dos fills de la discòrdia, Archie i Lilibeth, se suposa com probable. També dura de pair, quin paperot. "Quiere que Meghan y los niños se unan a él, pero a ella le puede resultar muy incómodo estar en el Reino Unido", expliquen a 'Vanitatis' citant un expert royal anglès. La cirereta seria fer una visita a Clarence House a demanar per la salut del sogre. El tret de gràcia. 

Enrique y Meghan Markle   GTRES
Enric i Meghan Markle / GTRES

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!