Darrerament, els reis d'Espanya estan fins a la sopa. Especialment amb la visita de la seva filla Elionor, Felip i Letícia han aparegut més aquestes darreres setmanes que en mesos anteriors. Però que l'agenda dels monarques estigui farcida d'esdeveniments i actes no treu que hagin fet mutis por el foro en d'altres on sí els esperaven. Fa uns dies vam saber de la negativa rotunda a anar el Diumenge de Resurrecció a la Catedral de Palma on quatre anys enrera van protagonitzar el seu via crucis particular. De fet, van passar olímpicament d'anar a Palma, com també ho va fer la reina Sofia. Deien que ara no tocava, que la situació amb tot el tema de refugiats ucraïnesos no era propícia per anar a Palma en aquelles dates.

felipe letizia teatro
Felip i Letícia / @CasaReal

Una Palma on per cert, ara sí que han anat els reis per donar el seu suport al Tour del Talento, creat per la Fundació Princesa de Girona, on hem vist Letícia recuperant del seu armari un vestit bordeus de Massimo Dutti, de coll alt i faldilla midi que ja li havíem vist en ocasions anteriors, així com repetides eren també les sabates i la bossa de mà Magrit, i on sí, però, que va estrenar unes arracades que es veien a la perfecció perquè duia la cabellera recollida amb una cua. Unes arracades fetes amb or de 18 quirats, amb tons d'or blanc i or groc, amb un preu que és d'uns 239 euros que es poden comprar a la web de la joieria José Luis, una empresa familiar creada l'any 1973 amb botigues a Espanya i Portugal, tal i com recorden a Vanitatis.

letizia pendientes
Letícia / @CasaReal

A Palma, doncs, que hi han anat finalment, però quan no hi seran, per molt que els esperin, és el pròxim 28 de maig. Aquell dia se celebra el casament de Mafalda de Bulgària, filla gran de Rosario Nadal i Kyril Sajonia-Coburgo-Gotha, amb Marc Abousleiman. El pare de la núvia, doncs, que és el cosí del rei Felip i amb qui ha compartit moltíssims moments, especialment quan tots dos eren joves. Un casament que se celebrarà a Mallorca i on Felip i Letícia passaran de fer acte de presència, sent els grans absents de la cita. Ara que falta tot just un mes per l'enllaç, se sap que els reis espanyols no hi aniran perquè tenen un altre compromís oficial la mateixa data. Ara bé, és lamentable que un dia com aquest, la justificació per no anar a un casament reial sigui fer el paperot com el faran, envoltats de medalles, armes i vestits militars. Perquè aquell dia se celebra a Osca la tradicional desfilada de les Forces Armades i toca fer el numeret marcial. Segons Lecturas, és un acte al qual els reis sempre hi van i que no volen perdre's per res del món: "Siempre quedará la duda de si hubieran ido o no en caso de tener la agenda despejada para ese día". 

Felipe y Letizia pascua militar EFE
Felip i Letícia / EFE

No està clar si hi anirà la infanta Cristina o no, tot i que és força possible que ho faci, per fotre el camp uns dies després de tanta tensió dels darrers temps amb Iñaki Urdangarin. Cal tenir en compte que Rosario Nadal, la mare de la núvia, és la padrina d'Irene Urdangarin, filla de Cristina i Iñaki, i entre elles hi ha una molt bona relació. Quines casualitats de la vida, el 28 de maig podria haver estat el retrobament entre Letícia i la seva cunyada o entre Felip i la seva germana després de tot el sidral en el seu matrimoni. Però casualitat de la vida, després de la ruptura, on s'ha refugiat Cristina és en braços del seu pare, dues branques dels Borbons irreconciliables, segons Pilar Eyre. Així que de moment, casualitats de la vida, el retrobament, que semblava fet per aquest 28 de maig, encara haurà d'esperar una mica més. És més important pels reis anar a la desfiladeta militar...