Alonso Guerrero ha fet tremolar La Zarzuela en publicar un llibre que parlaria del seu breu matrimoni amb la reina Letícia. El professor és en boca de tots, i encara més després de deixar anar pinzellades dels capítols més compromesos de la novel·la, com quan assegura que conservaria fotos de Letícia despullada.

L’ombra de la censura ha envoltat aquesta publicació, però ell mateix s’ha encarregat de deixar clar que la Casa Reial mai li ha arribat a oferir diners perquè estigués callat. Ara bé, això no treu que hagin mogut fils per ocultar certes informacions sobre el matrimoni que no volien que sortissin a la llum.

Un dels documents que més van perseguir els periodistes en saber-se que l’asturiana ja havia estat casada, va ser el certificat de boda. Doncs bé, El Español confirma ara que van obligar a l’ajuntament del poble on es van casar a “custodiar amb molta cura” aquest paper. Un pacte que encara seria existent avui en dia.

“És cert que quan Felip i Letícia van posar davant dels mitjans el dia del seu compromís, es va custodiar amb especial cura aquest certificat de boda. És a dir, es va separar de la resta de documents i es va posar en una part especial”, haurien explicat. Una mesura de prevenció per tal que el certificat -en el qual simplement apareixen les signatures dels contraents- no acabés publicant-se.

leticia i exmarit

GTRES

Alonso Guerrero és més protagonista que mai aquests dies, i Pilar Eyre li ha volgut dedicar la seva columna de Lecturas. “Digne, turmentat, intel·ligent i honrat”, així l’hauria descrit una font propera. Un home amb mala premsa que comentava feia anys que no volia passar a la història només com l’exmarit de Letícia però que ha acabat venent part de la seva vida: “Ha portat el projecte en absolut secret perquè ni la casa Reial ni periodistes ens assabentéssim, perquè si bé “ells” no li han prohibit que en parli, sí que li haurien posat obstacles per desenvolupar la seva carrera literària”.

Alguns veïns del poble en el qual es van casar van explicar a Eyre que abans del compromís reial els van trucar demanant que destruïssin les fotos de la boda i no parlessin amb periodistes. De ser cert, quedaria evidenciat que certament La Zarzuela ha volgut ocultar aquest capítol de la vida de la Reina. Però... acabaran sabent-se més coses?

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat