9-M, el que ha de ser el dia D per la monarquia espanyola. Divendres vinent es posa a la venda el llibre escrit pel primer dels dos marits que, de moment, ha tingut la reina Letícia. Alonso Guerrero se sap protagonista i ha escrit una columna a El Mundo per explicar què trobaran els lectors a El amor de Penny Robinson. El va començar a escriure 10 anys després de la petició de mà de la divorciada Letícia Ortiz. Ell li diu "La Anunciación". Comença bé, amb sarcasme sobre un moment estel·lar de la monarquia espanyola. Des d'aquell moment diu que "la prensa amarilla dejó de perseguirme".

leticia i exmarit

Pren prestat el personatge maligne d'El senyor dels anells per qualificar la premsa. Som El ojo de Mordor. "La prensa rosa nunca quiere sacarte información, quiere arrancarte pedazos de carne". I comença a justificar la novel·la: si algú s'ha de forrar amb la seva història serà ell. "Antes que otros escribieran sobre mí, prefería hacerlo yo". El punt d'inflexió és aquell novembre de 2003 amb Letícia d'Armani blanc fent callar el príncep "déjame terminar".

letizia armani pedida - efe

EFE

El gènere de la novel·la serà drama o comèdia? "Lo único que puedo ofrecer es una tragicomedia. El libro es una mezcla de lo que ocurrió y de lo que podría haber ocurrido. Les aseguro que lo primero resulta más increíble que lo segundo". I creu que el llibre serà com l'entrevista que mai no ha concedit per estalviar-se periodistes, intermediaris que li fan nosa: "Uno pasa a ser una víctima, porque le piden palabras que no son suyas, declaraciones que van a ser tergiversadas". Al gra, Alonso, explicaràs com és Letícia? "He intentado ocultar lo que no fuera anecdótico". Això promet, l'anècdota sempre és el més sucós i significatiu, com quan Pilar Eyre en explica a En Blau que Letícia és dèspota amb el servei si plou i no li tenen preparada una gavardina.

letizia plovent GTRES

GTRES

"Nunca se habla de mí sino de mi caso". Li dol ser interessant en tant que ex d'algú. Sobre si Zarzuela l'ha fet callar, a canvi de diners o altres mètodes més expeditius: "Quiero aclarar algo que siempre se me atribuye: jamás la Casa Real me ha ofrecido dinero por guardar silencio. Si lo hubieran hecho, no habría aceptado, igual que no he aceptado otras muchas cosas. Mi silencio es una elección propia". Ara trenca aquest silenci a 12,95 euros per llibre. "Sólo narro lo que viví y cómo lo viví: Los personajes son fácilmente identificables para quien esté un poco al tanto de los pequeños vodeviles que acontecen en los medios de comunicación, sobre todo en la televisión". En plata: sortirà Vasile, Jorge Javier i Letícia.

letizia alonso guerrero

Guerrero ens ha promès anècdotes i que tot s'entendrà "entre líneas". La recepta: "Vivimos en un país en el que la soledad propia se medica con las vidas ajenas. Cotilleos y calmantes. Esa es nuestra receta". Ell ens subministra el primer: tafaneria. Com dorm Letícia: en pijama o només amb unes gotes de perfum?

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat