Letícia l'oradora ha tornat. La reina suma un nou discurs en públic al seu currículum, en aquesta ocasió en un esdeveniment sobre projectes solidaris d'un dels bancs més famosos. Arribava novament amb sabata plana, detall aparentment intranscendent, però que parla sobre la seva salut, i amb el record ben fresc de la seva recent escapada exprés per fer de cooperant a Guatemala. Aprofitava l'avinentesa, evidentment, per compartir els profundíssims coneixements adquirits en 72 hores amb un públic entregat a la causa. Bé, adquirits, adquirits. Això quan escolta, que no és la seva especialitat. O millor dit, només escolta el que vol escoltar. Que ens coneixem. I a Guatemala, ara també.

En tot cas, no hi ha hagut cap comentari respecte a aquesta mostra de mala educació al país de Centreamèrica, que se sumava a altres interrogants plantejats per l'admirada Pilar Eyre, parlant sobre el seu costum de dur una armilla reflectant durant aquests viatges reials. No, això no tocava a l'auditori, on destacaven VIPS moooolt VIPS com Ana Botín o Antonio Garamendi. S'ha quedat en el relat emocional: "He visto cosas muy complicadas. Vidas muy difíciles y de mucho sufrimiento"

DL u557914 001
Letícia a Guatemala / GTRES

El discurs de la reina ha estat, una vegada més, sense papers. És una professional de la comunicació, és ben sabut. I és de les persones que s'agraden, amb una enorme consideració d'ella mateixa. Si més no, és el que projecta des del faristol, o el que tracta de fer sempre que alguna cosa no l'inquieti, la turmenti o la pertorbi, que diria Esperanza Gracia. Una situació de molèstia que sí que s'ha produït durant l'acte, provocant la reacció immediata i espontània de Letícia. En començar la seva intervenció, tancant l'elenc de participants en l'escenari, es va queixar. De què? Precisament de ser l'última a parlar. Que estava tot dit, vaja. Que pa' qué.

Letizia EFE
Letícia / EFE

El destinatari del retret era el periodista de la COPE, Ángel Expósito. Es veu que l'oncle de l'actriu famosíssima Ester Expósito, encarregat de fer de mestre de cerimònies, va decidir aquest ordre deixant-la en una situació compromesa. Ella que ho tenia tot estudiat, s'havia quedat sense carrete. Gràcies, guapo. Aquesta ha estat la cleca reial a l'amic de Carlos Herrera, un altre que també ha tingut estira-i-arronses amb la nora del seu estimat Joan Carles: "Es muy difícil ser la última. Ángel, como hemos comprobado todo lo que mandas, a lo mejor el año que viene puedes decidir que yo sea la primera y sea más fácil. ¿Cómo lo ves? ¿Qué tal? Ahí vamos..." Letícia sent Letícia. I els joancarlistes posant-li travetes. O ves a saber, potser era per l'amnistia. Tant se val. Un dia més a l'oficina. 

Angel exposito efe
Ángel Expósito / EFE
Letizia Ana Botín Antonio Garamendi  GTRES
Letícia, Ana Botín i Antonio Garamendi / GTRES

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!