Aquest dimecres, per terra, mar i aire vam assistir a un recordatori del casament dels reis Felip i Letícia, vint anys de casats, des que es van proclamar amor etern a la catedral de l'Almudena aquell 22 de maig del 2004. Els regals que els hi van fer els famosos i autoritats que van anar a l'esdeveniment, els modelets que es va posar el personal, les anècdotes més sucoses i què recorden d'aquell dia els convidats al bodorrio... I dels dies següents. Com el que ha revelat algú que acostuma a tenir un tracte cordial amb els nuvis, aleshores Prínceps d'Astúries, i ara reis. Qui? Carlos Herrera.

carlos
Letícia, Felip i Carlos Herrera / Efe

El periodista andalús de la COPE va anar a l'enllaç amb la seva exdona Mariló Montero. I d'allà té un bon record. No tant de les conseqüències que va tenir un fet puntual del casament en la seva relació amb la reina Letícia, tal i com han destacat a Vanitatis. Herrera ha recordat a 'Herrera en COPE' diferents anècdotes d'aquella jornada amb Carmen Enríquez, corresponsal de TVE a la Casa Reial durant gairebé 20 anys, i el locutor ha verbalitzat que un dels records més nítids que té d'aquell dia, una de les coses que més el van impressionar, va ser la fluïdesa, seguretat i què bé que se li va donar parlar en públic a la catedral de l'Almudena a l'àvia de la núvia, una Menchu Álvarez del Valle que va fer una grandíssima carrera com a periodista i que va ser una de les encarregades de llegir al casament: "Hizo una locución perfecta, una lectura fascinante", ha dit Herrera.

leticia i menchu
Letícia i la seva àvia Menchu Álvarez del Valle

En sentir-la, Herrera es va quedar rendit als seus peus i va estar disposat a comptar amb ella al seu programa. Una comunicadora com ella no la podia deixar escapar, va pensar. Què va fer?: oferir-li feina a l'àvia de Letícia: "Yo fui a verla al poco tiempo para decirle: '¿Por qué no te vienes conmigo a trabajar en la radio y hacemos una sección?'", va ser el resum d'aquella trobada. Álvarez del Valle, ja jubilada, va refusar educadament i no es veia en cor, però ell va insistir en el seu objectiu i els seus intents de convèncer-la i fer que l'asturiana tornés a la ràdio, el mitjà on havia passat gran part de la seva vida professional. I pel que sembla, aquella insistència, aquella proposició, no li va fer gens de gràcia a Letícia, gelosa de protegir la intimitat de la seva àvia, amb qui estava molt unida. Segons Herrera, la reina li va manifestar la seva empipamenta en un sopar, on van tenir una topada. 

carlos leti fe
Letícia, Felip i Carlos Herrera / GTRES

Letícia li va etzibar: "Y luego Letizia me dijo un día en una cena: 'Pero, vamos a ver, ¿tú le habrías hecho esa oferta a mi abuela si no fuese mi abuela'?". Herrera, visiblement molest pel to i el contingut de la pregunta, li va respondre amb un zasca, una bufetada a mà oberta en forma de punyal verbal. Què li va dir?: "Le dije: 'Digo, pero vamos a ver… No empieces manipulando el escenario'. Es que esa no era la pregunta correcta". Pam. En tota la boca. Una topada, però, que tal i com recorda el mitjà, "no ha pasado a mayores, a tenor de la cercanía que han mostrado en los múltiples encuentros que han vivido a lo largo de estos 20 años en diferentes actos".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!