Els reis passen Sant Valentí a Barcelona, un regal enverinat de Felip a la seva dona: fer-la desfilar per l'únic territori on corre el risc de ser esbroncada amb crits d'adúltera. El matrimoni no passa pel seu millor moment. Tant és així que celebren tres actes a la ciutat i només compartiran el tercer. Al matí Felip entrega de despatxos a l'Escola Judicial com cada any. Després el rei rebrà autoritats i VIPS fora d'agenda al Palauet Albéniz. Aquesta és la part més interessant de l'agenda reial catalana i per això serà secreta. No sabrem quins catalans pugen a Montjuïc per veure's amb el rei. Finalment, a la tarda acte ara sí del matrimoni, Felip i Letícia, a L'Hospitalet on l'empresa Puig, de perfums i moda, inaugura una segona torre d'oficines. Pilar Eyre ha volgut recordar a TV3 que ara fa uns anys, quan Letícia va inaugurar la primera torre dels Puig a prop de Fira Barcelona, va tenir un gest prepotent amb els organitzadors, la família Puig, i en particular amb Marc Puig, amic de la família.

marc puig leticia gtres
Marc Puig i Letícia, GTRES

Pilar Eyre: "Letizia tiene una relación estrecha con la marca Puig. Viste todas sus marcas de moda. Contaré algo que no le hará gracia que cuente. Me contaron que Puig tenía preparado una especie de aperitivo, almuerzo, comida para la visita de los reyes. Una semana antes Letizia llamó y dijo qué tenía que servirse exactamente. Se había encargado el cátering a una empresa muy famosa de Barcelona y ella lo cambió de arriba a abajo. Dijo qué tenía que servirse en ese almuerzo. Dijo 'No, no, no, ha de servirse esto y esto otro'. Había que adecuarse a las exigencias de Letizia". La convidada imposa el menú als amfitrions, que són els que paguen, amb males maneres i per adaptar-lo als seus gustos. Entre la prepotència i el despotisme. Era una altra Letícia, quan venia a Barcelona i tothom de la burgesia li feia reverències. 

Pilar Eyre, Tot es mou, TV3
Pilar Eyre, Tot es mou, TV3
Letizia conde de Godó GTRES
Letícia i un comte català, GTRES

Les relacions entre la Família Reial i els grans empresaris catalans són un assumpte discret. La biògrafa dels joiers Tous, Ana Alós, va destapar que Letícia té una relació molt propera amb els Tous fins al punt que va ser instigadora de l'expulsió, fallida, de les independentistes Pilar Rahola i Helena Rakòsnik de la Fundació que ja no porta el nom de la família de joiers manresans. Els Puig són també molt propers a la reina. Els amos del gegant català de la perfumeria i la moda van convidar l'any 2018 els reis a la inauguració de la primera torre, el gratacel de la nova seu del grup Puig, que abandonava l'edifici senyorial, ja enderrocat, de Travessera de Gràcia prop de Francesc Macià. Hi ha certa una relació d'amistat entre la reina i el president de la marca, Marc Puig.

reis barcelona puig gtres

Els reis amb Artur Mas, Jorge ernández Díaz i Marc Puig TRES

Marc Puig, a l'esquerra del rei, seria una de les persones a qui Letícia visita en viatges discrets a Barcelona. La reina vesteix sovint de les marques del grup Puig, com Carolina Herrera o Nina Ricci, i com a mostra d'agraïment la reben encantats a Barcelona. A la ciutat vivia també la germana de la reina, Telma Ortiz i en alguna ocasió el seu marit Jaime del Burgo, a qui Letícia veia a l'Hotel Juan Carlos quan eren amants. Durant anys, els Puig van patrocinar la Copa del Rei de vela que se celebrava a Mallorca. El patriarca, Enrique Puig, ja desaparegut, era íntim del rei Joan Carles. Ara aquesta amistat la conserven Letícia i Marc Puig.

letizia marc pùig efe

Marc Puig a taula amb Letícia, EFE

La reina fa dos tipus de viatges a Catalunya: els públics i els privats. En tots dos es reserva per a la burgesia catalana i evita els banys de masses. No fos cas que li cridin que el rei porta banyes.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!