La censura que va imposar la monarquia d'Espanya no va poder resistir gaire més. Va ser impossible evitar que nombroses dades que posen en dubte els membres de la Família Reial veiessin la llum. Per a Letícia no va ser millor, ja que actualment és acusada d'enganyar el Rei i d'ambiciosa. El cert és que cada vegada sonen més informacions que enfonsen la seva imatge, hi ha una foto en la qual apareix amb una bandera republicana a Madrid. Ni més ni menys que la reina, donant suport als republicans.

És normal que una persona tingui certes tendències polítiques, que defensi una ideologia. Estar en democràcia és, precisament, això: llibertat d'expressió. El problema és que molts detecten una doble moral en una persona quan està en un cercle de militants o en organitzacions i, ja esbiaixada, s'introdueix en la Família Reial. Almenys en teoria, la Direcció de l'Estat ha de romandre neutral davant dels diversos partits polítics per no inclinar la balança o establir favoritismes. En el cas de Letícia, no hi ha neutralitat.

Tants anys de festejos, relacions serioses i efímeres van tenir com a resultat que Felip VI preferís prendre com esposa una dona que no encaixava amb la institució. "Una periodista televisiva, autòctona, plebea, divorciada, amb un passat més que tèrbol i, el més impactant per a la Monarquia, activa militant republicana d'esquerres. Tota una joia per a la Corona", va descriure Isidre Cunill al seu llibre: Letizia Ortiz, una republicana en la cort del Rei Joan Carles I. T'expliquem més, ja que hi ha una foto inesperada.

Letizia
Letícia

La polèmica foto de Letícia amb una bandera tricolor

Asseguren que els actuals reis es van conèixer, casualment, en una reunió a què ambdós van ser convidats. Però hi ha elements en aquesta història que fan dubtar sobre la veracitat dels fets anunciats, molts investigadors i escriptors concorden que Ortiz tenia una meta. Les seves ambicions eren elevades i quan va aconseguir l'oportunitat, es va aferrar fins a satisfer-les. Segons Cunill, en el temps en què va treballar en televisió li va deixar clar els seus companys que se sentia "republicana i d'esquerres". Encara que, sorprenentment, hi ha moltes persones de la seva joventut i passat que guarden silenci. Semblen guardar un 'secret d'Estat' i ja intuïm quin és.

Hi ha una foto de la Royal quan era jove, molts coneguts i amics del passat afirmen haver-la vist. En l'esmentada instantània se li veu embolicada a la bandera tricolor de la II República, de colors vermell, groc i morat. Va ser presa durant una manifestació, anys abans de ser Princesa d'Astúries i ara no existeix. No està a l'abast de l'ull públic, Zarzuela va invertir una fortuna a desaparèixer aquesta imatge i no deixar cap rastre.

Una altra de les simpaties de la dona del Rei era l'Exèrcit Zapatista, "feia seves algunes de les reivindicacions dels zapatistes", va esmentar l'autor. I si et preguntes com va començar el seu paper actiu dins d'aquestes organitzacions, unes fonts asseguren que va ser quan va començar a treballar amb ABC i el diari La Nueva España. En els esmentats mitjans va conèixer a figures del Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE) i la Unió General de Treballadors (UGT).

Letícia també té antecedents familiars que han estat implicats en aquestes ideologies polítiques. Des del seu avi i la seva mare, ambdós sindicalistes i membres actius de l'esquerra republicana.