L'agenda de Casa Reial segueix sent el guió d'un matrimoni que no funciona, el de la primera parella d'Espanya, la del rei Felip, cap de l'Estat i la seva dona Letizia Ortiz Rocasolano, cada cop menys Letícia i més Letizia, el seu nom de soltera. Cada divendres Zarzuela fa públic el que Casa Reial fa setmanes, a vegades mesos, prepara per la setmana següent. Per exemple divendres 12 d'abril es publicarà el viatge oficial a Holanda que faran els reis als Països Baixos, una visita que té la particularitat que  a banda de Guillem i Màxima d'Holanda comptarà amb la presència oficial d'Amàlia, la princesa de la mateixa edat que Elionor i a la qual ja incorporen en les visites d'Estat. A Espanya tracten de protegir Elionor fins al punt que no comparteix fotos amb Joan Carles, amb els froilanes i cada cop menys amb Letícia, a la qual comença a considerar-se tòxica en cercles monàrquics per l'afer Del Burgo, l'aventura extramatrimonial amb qui acabaria sent el seu cunyat.

DL u554143 059
Felip i Letícia  les Canàries amb male scares, GTRES

Letícia ha desaparegut pràcticament de l'agenda i divendres passat ja ens ho van advertir: té un únic acte oficial en tota la setmana, uns premis dijous a les Canàries i com a comparsa de Felip. Letícia ja sap que quan li toca fer de reina parla i quan li toca fer de reina consort calla i queda opacada, tapada, eclipsada, muda. Aquest dijous ha estrenat un vestit corall preciós per destacar en un entorn illenc, Las Palmas, però no ha pogut evitar la foto de la imatge de la discòrdia: els reis mirant-se amb mala cara i mossegant la mandíbula enfadats. El dit índex de Letícia assenyalant a terra i les boques en gest de disgust de tots dos, que són un poema. Ja han entrat a l'acte de mal humor. Abril a les Canàries amb bon temps i malhumorats. Era difícil però a totes les fotos apareixen emprenyats:

Mala cara Felipe Letizia Canarias GTRES
Mala cara Felip i Letícia Canàries GTRES

Els desagrada compartir els caps de setmana, per això Felip fuig cada cop que pot fora de Madrid, a Sòria, Lleida i Osca sense la dona. Els desagrada compartir actes oficials, a Zarzuela li desagrada que Letícia acapari protagonisme tota sola quan fa discursos i tothom la lloa com si fos Ciceró quan és una presentadora de Telediario que imposta la veu i el gest. Però naturalment al costat dels Borbons Letícia sembla Obama. I per això li han tallat els discursos. Ja no en fa. Un acte a la setmana, amb Felip, i llestos. També va aparèixer en un acte fora d'agenda, el funeral del cosí del seu marit, Fernando Gómez Acebo, moment on no va deixar anar el braç de Felip en cap moment. Hi havia tota la seva família política, a la qual detesta. D'on ve ara el mal ambient entre Felip i la seva dona?

DL u554143 096
Felip i Letícia malcarats a Las Palmas en uns premis de Disseny, GTRES
DL u554143 038
Felip i Letícia distanciats fins i tot entre nens, GTRES

Què amaga l'actual distància entre Felip i Letícia? Ho explica al digital La Jungla: "Felipe VI le propuso a Letizia que le acompañara al hospital a visitar a su madre, la reina Sofía, como es habitual en este tipo de visitas y ella se negó. Se quedó en su domicilio de la Zarzuela. La previsión es que Letizia no se deje ver por el hospital a menos que la hospitalización de la reina Sofía se alargue más de lo previsto". Letícia només anirà a veure Sofia si la cosa s'agreuja. És a dir, si s'està morint. Sinó que hi vagi Felip tot sol, oferint una imatge penosa. D'aquí plora la criatura. El rei no perdona un nou lleig de Letícia. Plou molt sobre mullat. Ni a les Canàries troben la pau. Qui està en coma és el matrimoni reial.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!