La reina Sofia rebrà l'alta després de 3 dies i 3 nits ingressada a la clínica Ruber de Madrid per, segons la versió oficial, una "infecció urinària". Les versions oficials de Zarzuela són com l'aire: no es poden agafar. També van dir durant 40 anys que el matrimoni de Joan Carles i Sofia era exemplar, que l'emèrit era un prodigi d'honradesa al capdavant de l'oficina del Cap de l'Estat o que Jaime del Burgo era un valuós testimoni de boda de Felip i digníssim cunyat dels reis. El cert és que un nebot de Joan Carles, Alessandro Lequio, ha revelat a Vamos a ver, el programa matinal d'Ana Rosa a Telecinco, que "No sabemos si esto es un chivato de un problema mayor. De momento no se ha alterado ningún plan y cada uno sigue en su sitio". Això és Joan Carles i Cristina a Ginebra, i els nets de Sofia dispersos pel món, de Gal·les a Saragossa i de Londres als Emirats. Victoria Federica no va acompanyar la seva mare Elena a visitar la iaia malalta però Letícia ha accedit finalment a visitar la sogra, o com a mínim a fer-ho veure. Apareix a la porta de la Ruber amb el seu marit amb la mateixa roba de la visita oficial a les Canàries, el vestit corall, dijous al vespre:

DL u554169 036
Felip i Letícia sortint de la Ruber, GTRES

Letícia obligada pel seu marit a fer-se la foto visitant la sogra. Arrossegada de l'orella ja que amb tota la setmana lliure d'actes es va negar a visitar-la.  Dimecres Letícia va fer un gest molt lleig negant-se a acompanyar el marit a l'hospital i dijous tornant del vol a Las Palmas no van tenir més remei. Altra cosa és si realment va pujar a la suite de Sofia. Recordem com ens van enganyar fa uns anys quan Joan Carles estava ingressat a l'Hospital Clínic de Barcelona i Sofia va dir a la porta del carrer Villarroel que l'havia vist molt bé. Tot mentida, ni va entrar a l'habitació del seu marit perquè qui l'acompanyava era Corinna, la seva amant. Així ho va explicar Pilar Eyre, testimoni excepcional de tot aquell escàndol. L'únic segur és que Letícia ha anat a l'hospital. Si es va quedar a la cafeteria o si va accedir a veure la sogra, només ho saben ells. Lequio avisa que potser Sofia està més greu. Tres nits hospitalitzada són excessives.

DL u554171 006
Elena a l'hospital visitant la mare, GTRES

La infanta Elena va tornar per veure la seva mare, amb la bandera espanyola penjant del retrovisor com un taxista de Vox, i molt mala cara. En el seu cas no cal pensar en un defalliment de Sofia, Elena sempre fa aquesta cara. Segons Mariàngel Alcázar al mateix programa de Telecinco: "Sofía tuvo fiebre el martes y el médico de guardia de Zarzuela la mandó al hospìtal. Debía estar 48 horas en observación y si baja la fiebre lo más probable es que le den el alta el viernes". Alcázar no va tan lluny com Lequio, que avisa que potser la febre és símptoma d'una cosa més greu. O només passa que tractant-se d'una octogenària (85 anys) i mare del monarca, es curen en salut i la tenen controlada. Sofia es fa gran, com tots, però el fet que només la visiti excepcionalment Letícia no fa pensar en un empitjorament sobtat. Si comencessin a desfilar Cristina i els vuit nets convindria sospitar que està greu. A Joan Carles ningú no l'espera visitant la seva dona. No la suporta. Letícia s'havia quedat sense excuses per no posar un peu com a mínim a la porta de l'hospital. Si Sofia no li cau bé que s'aguanti.

DL u554169 024
Felip diu adeu, Letícia de copilot, GTRES

La Corona són formes i Letícia se les salta segons li convé. Però des que Del Burgo va deixar-la en fals dins la família, a Letícia li toca abaixar el cap i fer de la bona jove. Ningú se la creu en aquest paper però s'ha d'interpretar en el gran teatre de la monarquia espanyola.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!