És curiosa, per no dir malaltissa, l'afició que tenen els Borbons per les armes de foc. Papi Juancar, de nen, creient-se Gary Cooper a Solo ante el peligro, i qui sap si desitjant quedar-se Solo ante el Palacio, i a qui se li en va anar la mà mentre jugava amb una escopeta enviant a l'altre barri el seu germà petit. Després d'allò, no només no s'ha penedit i ha jurat no agafar mai més un rifle, sinó que ja sabem tots què va passar quan es va creure que era Tintín a Botswana i es va posar a matar elefants alegrement abans de dir allò de Lo siento mucho, me he equivocado, no volverá a ocurrir. El net del campechano, Froilán, heretant la passió del seu avi i disparant-se en un peu. Ni què dir de l'afició que té Felip el preparao per les desfilades militars i per vestir amb les medalletes. Vaja, que si Stallone, Schwarzenegger i companyia es veuen massa grans per fer Los mercenarios 4, aquí estan Joan Carles, Felip i Froilán per acceptar orgullosos el paper.

Elefant Joan Carles
Joan Carles
Letizia y Felipe en la pascua militar efe
Felip i Letícia / Efe

En aquesta imatge Letícia assistia a una Pasqua Militar al costat del seu marit. Ella, a priori, mai ha destacat per ser una apassionada de les armes. És més, sempre ha pregonat ser una gran defensora dels animals. Però, vaya vayita, Joe, que diria el Jep Cabestany de La Competència de RAC1. Perquè ara un dels periodistes més reputats del país, Fonsi Loaiza, ha posat sobre una pista que no és massa coneguda, tot i que alguna vegada s'havia posat damunt la taula. Recorda una xifra vergonyosa i una afició que es tenia molt calladeta l'asturiana: "6,5 millones de euros de dinero público han ido destinados a subvencionar a los cotos privados de caza de Abelló, Botín o los March. A esto los medios de comunicación no lo llaman "paguitas". Los reyes Felipe VI y Letizia son uno de los aficionados al "deporte" de matar animales":

Fa sis anys, la gran Pilar Eyre ja va deixar caure en un Chester de Risto Mejide que Letícia no li fa fàstics al temes de les escopetes i els rifles, passió compartida per la majoria de la seva família política: "Hay una atracción tremenda de los Borbones con las armas. A don Felipe le enseñó a disparar su padre… hasta el punto de que Doña Pilar, la hermana de Juan Carlos, llegó un día a Zarzuela y vio a don Felipe disparando a unas latas, el padre le estaba enseñando, ella se echó las manos a la cabeza y le dijo: ‘Juanito, por dios, no otra vez no, acuérdate de nuestro hermano’ y a pesar de eso, continuaron y son grandes cazadores toda la familia caza. Incluso doña Letizia también caza”.

leticia felip prismatics
Letícia i Felip / GTRES

Eyre va explicar que els reis han anat diferents vegades de caça, però que no ha transcendit ni transcendirà mai cap imatge: “Ellos saben la importancia de  la imagen, son unos reyes modernos, austeros, que no hacen grandes alardes de nada, van a ir con mucho cuidado y no vamos a ver una imagen de ellos nunca ni con un arma en la mano ni nada. Lo hacían hasta hace poco, no sé si desde que son reyes en ejercicio lo continúan haciendo, pero me dicen que estas vacaciones privadas que se van a veces por ahí, se van a cazar”, deia aleshores. Eyre va continuar donant més detalls: "Tienen armas porque Letizia le regaló una Purdey, al poco tiempo de estar casados. Es un arma, los que entiendan lo saben, para matar animales y se la regaló al cabo de dos o tres años de casados. Regalarle a un Borbón un arma es garantía de fiesta, a Letizia le va la marcha. Es como una lata de gasolina a un pirómano”. La xarxa al·lucina amb aquesta passió bèl·lica de Leti:

Perquè després vagi pregonant que ella és molt healthy i que no menja animals...