El rei Joan Carles torna a casa. No per Nadal, com els torrons, sinó en plena primavera. Després de molt de temps fugat a Abu Dhabi, l'emèrit troba a faltar els velers, el fotre's les botes de manduca, las risas amb els seus amigotes i que els més monàrquics del país s'omplin la boca de V.E.R.D.E i li dediquin elogis i aplaudiments, tot i el risc d'ennuegar-se. A Espanya, tant se val el que hagi fet aquest personatge, que sempre tindrà les portes obertes del país i la catifa vermella perquè torni a Sanxenxo a seguir pixant-se a la boca dels ciutadans espanyols, i ells, anar empassant tan contents. La lamentable visita anunciada per l'emèrit ha estat motiu suficient perquè Pilar Rahola l'hagi ensorrat com no se li recordava. L'escriptora, al seu vídeo d'aquest dimecres al seu canal de YouTube, Paraula de Rahola, li ha deixat al monarca les coses ben clares: "Si ets un rei, a Espanya pots tenir amants i finançar-les amb diner públic, ser comissionista de les pitjors dictadures del petrodòlar, tenir comptes fraudulents per tot el món, estafar Hisenda ('España somos todos, la justicia es para todos') però gaudir d'una gran impunitat... Quan s'és un Borbó, al capdavall, és tradició familiar, sempre han estat uns lladres els Borbons i sempre han estat també amics de la disbauxa horitzontal: 'putones, ladrones y cosas de la monarquía'". Rahola té clar que "a Espanya, si ets un Borbó, és igual que matis elefants de la manera més impune, que tinguis 'Corinnas' a tots els llits, que cobris dinerets de pedrodòlars sagnosos, perquè sempre serà... impune. A Espanya podràs tornar. Te n'has anat un parell d'anyets a casa d'un amic dictador i ara tornaràs. I el teu fillet et farà una abraçadeta, 'papa', i tu diràs 'Lo siento, no lo voy a hacer nunca más'. Perquè quan ets un rei Borbó, pots ser putón, corrupte, assassí d'elefants, estafador d'Hisenda i no passa res...".

joan carles riu i felip
Joan Carles i Felip / GTRES

Però, què passa quan no et dius Joan Carles de Borbó i et dius, per posar un exemple, Josep Valtònyc?: "Ara, si ets un cantant, si ets un jove cantant que té ganes d'expressar la seva ràbia per una societat injusta i a més a més diu veritats com a temples, 'Los Borbones son unos ladrones', cosa que és una evidència, aleshores et poden caure tres anys de presó, TRES ANYS DE PRESÓ, i òbviament, no pots tornar a casa teva. El lladre, putón berbenero, amic de dictadors, és a punt de tornar a Espanya: Juan Carlos I el Emérito. I Josep Valtònyc pot anar per tota Europa, però no pot anar a casa seva, perquè la justícia espanyola, basada en concepcions ideològiques i feudals i un nacionalisme espanyol absolutament feixistoide ha decidit que al Borbó putón, lladre, li accepta tot, però als cantants joves i rebels no li permeten res. Allà tenim a Pablo Hasel a la presó, també. Valtònyc ha fet el que havia de fer: ha resistit, i ha guanyat, ha vençut, i novament Espanya ha estat humiliada en un tribunal europeu". 

El rapero Valtònyc, tras la sentencia del Tribunal de Apelación de Gante   ACN
Josep Valtònyc / ACN

Rahola recorda la nova galeta amb la mà oberta a la justícia espanyola: "Ja no pot rebre més clatellots ni més bufetades. No li poden dir més vegades que és una democràcia corrupta, ferida, repressora, i que a més a més, la repressió contra la dissidència i l'independentisme i contra tot allò que els hi sembli als guardians de la fe, de la unitat, que és perillós, passarà per l'esclafada i la piconadora de la repressió. Valtònyc ha vençut, i ho ha fet, a més, a més, de manera grandiosa. Ha arribat a aconseguir que el Constitucional replantegés les seves pròpies lleis sobre la monarquia. A Bèlgica no pot ser, com no pot ser a cap país de la Unió Europea, que injuriar un rei sigui un delicte de terrorisme, com deien al Suprem, i que vagis a la presó. La llibertat d'expressió és un bé suprem". Però ja se sap que Spain is different: "A Espanya no ho ha estat mai. I així estem, a punt de veure com Josep Valtònyc s'haurà de quedar fora de casa seva, de la seva terra, de la seva gent, de la seva família, lliure a tot arreu menys a Espanya, mentre el rei lladre, estafador d'Hisenda, putón verbenero i assassí d'elefants, torna gloriós a Espanya. Perquè és igual que 'los Borbones sean unos ladrones'. Si són Borbons, a Espanya se'ls hi permet tot":