En tan sols dues setmanes els estudiants s'acomiadaran de les classes. La infanta Sofia tornarà a Zarzuela donant per conclòs el seu primer any de batxillerat internacional a Gal·les, mentre que Leonor haurà d'esperar fins al proper 15 de juliol per finalitzar la seva etapa a l'Acadèmia General Militar de Saragossa. A finals d'agost s'unirà a l'exèrcit de mar. Mentrestant podrà gaudir d'unes merescudes vacances com qualsevol altre estudiant. La seva agenda institucional s'alliberarà de compromisos institucionals en aquella època. Felipe i Letizia no volen sobreexposar la jove.

Leonor porta tres anys fora de Zarzuela, encara que sens dubte aquest és el que més l'ha marcat, perquè encara que a Gal·les es va independitzar estava supeditada a unes normes i controlada setmanalment per Letizia, que demanava un informe a l'internat. En el centre militar la vida ha canviat per complet, ara és una persona adulta i totalment responsable de les seves decisions i els seus actes.

Felipe Letizia Leonor Sofia cara rara GTRES
Felipe Letizia Leonor Sofia cara rara GTRES

La princesa ha fet grans amics i amigues en el centre militar i l'afligeix deixar aquesta època enrere. No obstant això, s'emporta una gran relació amb molts d'ells. Per Saragossa se l'ha pogut veure en més d'una ocasió freqüentant els locals i discoteques de moda. Pràcticament es quedava tots els caps de setmana a la capital aragonesa.

Leonor es distancia dels Borbó amb aquesta decisió

I sembla que ja ha tingut la seva primera discussió amb els seus pares. Als seus 18 anys, Leonor ha dit que no a Marivent. Com és tradició, tota la família reial s'instal·la al palau de Palma de Mallorca i visiten algun lloc emblemàtic de l'illa balear, també es deixen veure una nit amb la reina Sofia i Irene de Grècia. Però en aquesta ocasió la família podria estar incompleta i més fracturada que mai.

Leonor Letizia Sofia Felipe 2 EFE
Leonor Letizia Sofia Felipe 2 EFE

Leonor vol anar-se'n uns dies de vacances amb uns amics en un viatge que han organitzat els seus companys. I coincideix amb les setmanes que els reis i la seva germana estan a Palma de Mallorca. En aquesta ocasió no és cosa de Letizia, ja que la reina l'obliga a passar les vacances amb ells.

Tampoc no vol reunir-se amb els Marichalar i els Urdangarin en el dinar que vol fer la reina Sofia a palau durant el mes d'agost. Leonor ja no té contacte amb els seus cosins i amb els seus oncles.

Ella té els seus plans i els ha deixat clar als seus pares que ja no és una nena. No faltarà a les seves obligacions, però en el seu temps lliure vol independitzar-se de la seva família.