Kate Middleton va tornar a la vida pública per unes hores durant la celebració del Dia de la Bandera i la desfilada militar en honor de l'aniversari del rei Carles III, el 'Trooping the colour'. Divendres al vespre s'anunciava la seva reaparició a través d'una fotografia inèdita, i dissabte formava part del seguici reial que presidia un dels actes més significatius del calendari nacional. Les escenes de la princesa de Gal·les, amb el seu marit Guillem i els fills, són entendridores. Sempre és una bona notícia veure algú que treu el cap des de les profunditats d'una malaltia i un tractament com el del càncer. Ofereix esperança, i el més important: és humana. I empatitzes. Només per això ja paga la pena. 

És ben cert, però, que no tothom pensa de la mateixa manera, i que fins i tot hi ha una bona colla que aprofita qualsevol oportunitat per alimentar rumors indiscrets. Els cabells de la Kate, per posar un exemple, han servit de coartada per parlar de la quimioteràpia, de si va bé o malament, de les suposades perruques que té preparades per a les pròximes aparicions. Els gestos més seriosos, quan arribava a la cita, també s'han interpretat de manera exigent: molts parlen de la tensió comprensible per una ocasió com aquesta, altres van a la jugular i apunten que l'evolució no és favorable, però que han de donar la cara. No hi ha treva. 

Kate Middleton reaparece EFE
Kate Middleton i el príncep Guillem amb George i Charlotte / EFE

L'endemà a la tradicional celebració de la Casa Reial britànica era el torn d'una altra festivitat molt més popular: el dia del pare. Els anglesos ho celebren el tercer diumenge del juny, i enguany la cosa arribava calenteta per la disputa entre el rei Carles III i el seu fill Enric de Sussex, el príncep díscol. La realitat, però, és que Guillem i Kate han eclipsat la resta de la nissaga, i que a més a més han aconseguit emocionar tothom. La manera, una senzilla fotografia familiar. L'estampa és particular, entre la tristesa, la bellesa i l'amor. L'autora, la mateixa Kate. Torna la fotògrafa aficionada. Una activitat de risc, si tenim en compte els precedents. No va sortir gens bé. Ara, però, no hi ha polèmica. 

Kate reaparece EFE
Kate Middleton / EFE

El príncep i pare apareix amb els fills George, Charlotte i Louis, abraçats en una platja i, el més important, d'esquena a l'objectiu. Middleton no hi és, deixa el protagonisme a la canalla: "We love you, Papa. Happy Father’s Day. G, C & L". El copyright de la imatge, però, fa que la presència de la mama sigui tangible: "The Princess of Wales, 2024". L'estampa és tendra i de missatge positiu, però nostàlgic. Encongeix el cor. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!