El casament de Hussein de Jordània i Rajwa al Saif del passat 1 de juny continua portant cua. A EN Blau no només ens interessa perquè vam poder veure Joan Carles I i la Reina Sofia junts després de la seva última aparició pública al cementiri de Tatoi a Grècia, sinó perquè vam tenir l'ocasió de veure a multitud de royals que van fer acte de presència a terres asiàtiques. Una d'elles va ser ni més ni menys que Kate Middleton, princesa de Gal·les que va tocar el piano a la passada gal·la d'Eurovisió, la qual, òbviament, va ser acompanyada pel príncep Guillem, l'hereu al tron de la Royal Family. Anem amb Kate, també coneguda com a Catalina, i una anècdota.

Sofia i Juan Carlos Jordania GTRES
Sofia i Joan Carles Jordània GTRES

És sabut que cada vegada es parla menys dels vestits de Kate Middleton i de la resta de royals de 'La Firma' a causa d'un pacte entre la premsa anglesa, però també és cert que cal comentar anècdotes com la de continuació. I és que la mare de Jordi, Lluís i Carlota va sorprendre no només els convidats, sinó especialment els periodistes amb el seu últim abillament. Els principals rotatius, com en aquest cas Vanitatis, van analitzar al detall la penyora principal i aquesta va fer furor. No pel bonica que era o el resplendent color que saltava a la vista, sinó per la modificació que es va veure obligada Kate a fer respecte el vestit original. En sabem el motiu...

Família Reial|Real Jordània Kate Middleton Guillermo
Família Reial Jordània Kate Middleton Guillem

La qüestió és que la nora de Sa Majestat El Rei Carles III d'Anglaterra va lluir "un model d'alta costura extret de la col·lecció tardor-hivern 2017 del reconegut Elie Saab". Al susdit mijà la defineixen com una peça "de tints romàntics" confeccionada "en teixit de gasa en tonalitat rosa empolsat", que compta a més amb un cos brodat de coll alt, amb un acabat molt cool, el qual -en forma d'encaix- tracta de "mànigues prisades estil fanal i una faldilla acampanada completament prisada". Molt top i molt maca, encara que el vestit original no era així, sinó amb transparències que Kate va ocultar. Bé ella segur que no, sinó el seu dissenyador, que va aconseguir tapar aquestes transparències a la perfecció fent un nou vestit que s'assemblés gairebé completament a l'original.

El motiu real

Darrere de tot això, òbviament hi ha una raó. I és una raó de pes que no deixa de ser cap altra que la de seguir el codi de vestimenta -més conegut com a 'dress code' - de la Família Reial del Regne Unit. Igual que a les discoteques o als bars d'ambient tenen una conducta de vestimenta, el mateix passa a les monarquies, que no deixen anar als membres de la reialesa de qualsevol manera. Els british han de seguir unes regles molt clares, que no són d'altres que aquestes: "La roba menys modesta que crida l'atenció a la passarel·la rares vegades compleix amb el 'dress code' estipulat. Es descarten faldilles inapropiadament curtes, vestits de dia massa llargs, escots pronunciats, obertures, teles que es puguin arrugar o enganxar...". És per aquesta raó pel qual Kate s'ho va pensar dues vegades abans d'acudir amb l'Elie Saab original: no volia una reprimenda del seu sogre Charles.

Kate Middleton Guillermo IG
Kate Middleton Guillem IG