Pobre Casa Reial. Pobre Letícia, que rep de totes bandes quan ella el que voldria és que tothom li rigui les gràcies. Pobre rei campechano, que hi ha periodistes que gosen dir que té comptes amb 100 milions d'euros a Suïssa i que els va repartint a les amigues. Pobre preparao, el seu fill, que els catalans li trastoquen la seva tranquil·litat volent votar i volent referèndums. Però tranquils, que els Borbons tenen el seu defensor particular, algú que "nunca he sido especialmente monárquico", però que ara s'ha posat la capa rojigualda i s'ha brodat una 'F' ben gran al pit. Si hi ha un Superman, ara també un Felipeman.

juanma rodriguez

@juanma_special_one

A Juanma Rodríguez el coneixeran per les seves participacions eixelebrades a El chiringuito de Pedrerol. També escriu al diari Marca. I l'últim article té un títol cridaner: Por qué me la sopla esta final de CopaAixí, amb rima i tot. Una altra paraula que rima amb sopla i amb Copa és pelota. Però no de les que serveixen per jugar a futbol, sinó dels llepons que veuen la necessitat imperiosa de sortir en defensa del rei, de "mi rey, el jefe del Estado. Su Majestad Felipe VI". Rodríguez escriu al citat mitjà un panegíric que riu-te'n dels palmeros de Zarzuela.

felip final copa

Efe

El detonant? Veure dos equips bascos a la final de Copa. Reial Societat i Athletic Club de Bilbao. Xiulada al canto quan Felip entri a la llotja. I el tertulià de Pedrerol que s'ho veu a venir: "esta final de Copa me la sopla. Me la sopla porque tengo la absoluta certeza de que las aficiones aprovecharán el cartucho para organizar en La Cartuja sevillana un akelarre independentista en contra de Su Majestad Felipe VI y del himno nacional español". A ell li hagués agradat veure el Mirandés i el Granada, però se siente. Hi ha més motiu perquè a Rodríguez se la sople: "por algo que comentó el periodista Eduardo Velasco el otro día en El Chiringuito: '¿El Rey? ¿Quién es el Rey?'".

"Nunca he sido especialmente monárquico pero ese día me sentí ofendidísimo como español porque Felipe VI es mi rey. Esta final me la sopla porque tengo la impresión de que hay equipos que se matan por jugar la final de una competición en la que no creen de un Rey al que no respetan de una nación a la que no quieren". Ah, amiiigo. Con la Iglesia hemos topado. Y con la monarquía, podríem afegir. Per rematar-ho, soflama patriòtica que provoca vergonya aliena: "La Copa de España es la de Felipe VI, antes fue la de su padre Juan Carlos I y, antes que eso, fue la del Generalísimo"... Sí, sí. Molts tenim clar que abans dels Borbons va venir un dictador, que va ser qui va posar a dit Joan Carles. Però sembla que a alguns, aquest detall, se la sopla.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat