Josep Cusí és l'armador català que s'ha fet famós per haver regalat un quart de milió de dòlars al rei Felip quan era príncep. Un obsequi similar als que Felip critica al seu pare haver acceptat. La figura de Cusí és controvertida per un episodi tèrbol: agredir, colpejar i patejar a terra un periodista de La Vanguardia expert en esports nàutics. Ara aquell periodista, Miguel Ángel Roselló, ha fet un tuit contra Cusí i tota la cort reial:

rei Joan Carles Josep cusi GTRES

GTRES

Jaime Peñafiel té por de ser el següent crític amb la monarquia a ser agredit per l'entorn del rei i escriu al digital República.com: "Espero por mi integridad física que nada de lo que he escrito en este articulo pueda molestar al armador. Conociendo el violento carácter de este armador, mediré lo que voy a escribir". El que revela Peñafiel sobre el navilier català potser li molesta: "El Rey no debería tener amigos. Es una de las grandes servidumbres de la Corona. Porque es una relación entre semejantes y tratándose del Rey esa igualdad no es posible".

josep cusi i joan carles gtres

GTRES

On es van conèixer els amics? amb el dictador Franco: "Este fiel y gran amigo a quien el Rey conoció en los años 70, en una cacería organizada por Franco". Cusí és com Corinna sense sexe, l'acompanyant fidel: "José Cusí es la única persona que ha acompañado a don Juan Carlos en las últimas intervenciones quirúrgicas. Sofía llegó cuando la operación había finalizado, permaneciendo solo unos minutos en la habitación. Al entonces príncipe Felipe, ni se le vio".

joan carles josep cusi gtres

GTRES

Cusí és més que un amic, un guardaespatlles. Els secrets del rei els guarda el seu coetani fins a la mort. De tots dos. I Peñafiel, octogenari com Joan Carles o Cusí, els tem. I un periodista de la monàrquica Vanguardia tuiteja fart de l'Espanya feudal.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat