Orianna Fallaci és una de les millors periodistes de la Història. La italiana, morta als 77 anys, va entrevistar figures mundials com Henry Kissinger, Willy Brandt, Deng Xiaoping, Indira Ghandi, Iàsser Arafat, Golda Meir o l’aiatol·là Khomeini. I a Joan Carles. En un recull de cartes publicat amb el nom La paura è un peccato (Tenir por és un pecat) revela com són els reis d'Espanya: "Sí, almorzar con Juan Carlos y Sofía es lo peor. Conozco a esos dos idiotas. Los entrevisté en Atenas antes de su estúpido matrimonio, y están hechos del mismo molde que Franco".

oriana fallacci GTRES

Orianna Fallaci / GTRES

El llibre, pendent de publicar-se a Espanya, serà un èxit perquè destrossa l'actualment sospitós de corrupció Joan Carles de Borbó. El rei despullat per una periodista estrangera, un altre cop. Una ciutadana d'una República que va acabar amb els seus reis, Itàlia. Escriu Fallaci: "No es sorprendente que se conviertan en rey y reina de España cuando muera el Asesino. Son sus protegidos. Desde pequeño, Juan Carlos vivió bajo la sombra de Franco y es su robot obediente".

joan carles sofia riuen GTRES

GTRES

Fallaci també despulla la reina consort, la que sempre té bona premsa Sofia: "Es simplemente la hija de aquella reina de Grecia que estaba en la Juventud Hitleriana y que hizo encarcelar a 50.000 ciudadanos griegos socialistas". Ja s'ha dit que Sofia és ultraconseervadora, antiavortista i contrària al divorci. Fallaci va anar més enllà: la mare de Felip VI ve de família d'admiració hitleriana.

reina sofia gtres

GTRES

Fallaci ha passat a la història del periodisme pel seu estil, incisiu i independent, i el seu tarannà insubornable i radical. Va morir l'any 2006. Des d'aleshores cap altre periodista espanyol ha gosat parlar tan clar dels reis: "dos idiotas".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat