Joan Carles de Borbó ja és a Madrid cremant l'última etapa de la seva visita de cap de setmana a Espanya després de 2 anys fugit a Abu Dhabi. Un compromís espinós: tornar a la Zarzuela, la que va ser casa seva durant dècades, i veure's les cares amb el fill rei, Felip VI, i la seva dona, Sofía de Grècia. La segona li espera, diuen, amb els braços oberts. Malgrat haver-la enganyat, humiliat i ignorat tota la vida, la senyora no escarmenta. Molt diferent, però, és el cas de l'encontre amb 'El Preparao': deu estar que trina amb el xou del pare a Sanxenxo, actuant com a una estrella de rock, desafiant i fatxenda.

felipe sofia
Felip i Sofía / GTRES

L'acte ha estat declarat com una activitat no oficial i, per tant, ens quedarem sense veure imatges de l'interior de palau. Haurem d'esperar que les goles profundes informin sobre què va passar allà i qui va ser i qui no. Teòricament Letícia no pensa assistir-hi per diverses raons: per la repulsió que li provoca el sogre i per haver estat ridiculitzada al comunicat de la Casa Reial anunciant l'arribada de l'emèrit. Ni la nomenaven, no hi existia. Però algunes fonts suposadament oficialistes diuen ara que sí, que hi serà. Per fer-li la punyeta? Per marcar territori? Per dir-li "ves-te'n i no tornis"? S'accepten apostes.

juan Carlos letizia encarados, GTRES
Letícia i Joan Carles / GTRES

Si finalment la consort assisteix a la reunió borbònica, haurà estat una gerra d'aigua freda per a l'emèrit. Seria la segona del dia, una bonica forma de començar la setmana. La primera ha estat veure el que passava a l'exterior de Zarzuela durant la seva arribada des de l'aeroport. L'escena era esperpèntica, lamentable, trista i humiliant. L'afició ha fallat al seu ídol. Una grapat d'incondicionals, armats amb rojigualdes, alguns mudats i d'altres amb parafernàlia diversa, s'han acostat fins el recinte reial per demostrar la seva passió joancarlista. Quants? Doncs mira, entre tots podrien fer un partit de futbol. Poca cosa més. On són els seus fans? Com li han fet això? Pobre home.

Fans de Juan Carlos Zarzuela 2 EFE
La "gentada" que esperava Joan Carles a Zarzuela / Europa Press
Fans de Juan Carlos Zarzuela EFE
La "gentada" que esperava Joan Carles a Zarzuela / Europa Press
Fans de Juan Carlos Zarzuela 3 EFE
La "gentada" que esperava Joan Carles a Zarzuela / Europa Press

Més que una rebuda o un ongi etorri monàrquic això era una barreja entre una festa de disfresses i un funeral. Com sempre, més periodistes, càmeres i reporters que fidels de l'emèrit. Joan Carles haurà al·lucinat, segur. Amb el que ell ha fet per Espanya i els españolitos, i mira com li tornen la moneda. Ah, gent desagraïda. Cría cuervos (o súbditos) y te sacarán los ojos. A Galícia hi havia molts més supporters per metre quadrat, què passa amb Madrid? Ara és roja i republicana? No pas. Potser és que fins i tot els fatxes volen que marxi d'una vegada i deixi de tocar el que no sona.

Fans de Juan Carlos Zarzuela Europa Press
Fans joancarlistes saludant Joan Carles a Zarzuela / EFE
rey Juan Carlos saluda a su llegada al Palacio de la Zarzuela de Madrid - Foto: Rodrigo Jiménez / Efe
Joan Carles saludant a la colla d'incondicionals que l'esperaven fora de Zarzuela / EFE

El xou s'acaba. Només queda veure-li la cara sortint de Zarzuela i veure com s'enlaira el jet privat que el tornarà als Emirats. Potser aleshores hi ha més gent a l'aeroport dient-li bye-bye. No el volem a prop si no és per donar explicacions i assumir responsabilitats. Bon acudit aquest, oi?