L'operació blanqueig de Joan Carles segueix el seu curs. Els mitjans de comunicació cortesans llepen el terra que trepitja el Borbó a Sanxenxo, on ha tornat per fer regates, tiberis i banys de multituds després de passar-se 2 anys amagat a l'estranger per no respondre a la justícia. L'emèrit es passeja com a una estrella del rock de forma impúdica, mentre s'acosta el moment àlgid de la seva excursió: la trobada familiar amb Felip i Sofía. No amb Letícia, a la que van humiliar en el comunicat de la Casa Reial: el seu sogre no la considera de la seva sang. La tensió és tal que la consort no pensa anar-hi tampoc a veure-li la cara, malgrat que en algun moment apostéssim que sí. Per marcar paquet, vaja. Però no passarà, perquè el detesta. Com ell a ella. 

En tot cas, el seu marit Felip ha pres una decisió que és 'una de cal y una de arena' per a Letícia. Després de permetre la seva omissió en el text oficial, han declarat la trobada com a un esdeveniment privat, fora de l'agenda reial. Això vol dir que no hi haurà ni càmeres ni periodistes. Ningú veurà l'encontre familiar fora de Zarzuela. Cap foto de la plantada mútua entre dos vells enemics, i una forma de posar fre a la disbauxa de Joan Carles a Espanya. Prou ja d'exhibicionisme, i marxa pel mateix camí que has arribat. Tot i que, com llegim a 'El Español', ella no ha estat mai la impulsora de la seva marxa. Tot el contrari, hagués estimat més que no fotés el camp i afrontés les seves responsabilitats per no fer mal a la Corona, al negoci i als seu nucli familiar. La reina està farta del circ.

Juan Carlos en Sanxenxo bastón EuropaPress
El xou de Juan Carlos a Sanxenxo / Europa Press

"No quiere saber de este asunto porque ya le dijo a su marido que hicieran lo que hicieran les iba a perjudicar. Está muy preocupada pero no por Juan Carlos. Felipe lo está pasando fatal, ha querido dar un golpe de efecto con esto pero el tiro les ha salido por la culata", assegura una amiga de Letícia, qui també té paraules agres contra els mitjans de comunicació que aplaudeixen com ultres de futbol les peripècies de l'emèrit, com fer-se fotos pujat al seu famós vaixell: un Borbó al Bribón. Si a això sumem la mala relació personal històrica d'el patriarca i la dona del seu fill ("una mujer divorciada no es lo mejor para su hijo", "te vas a cargar la monarquía si te casas con ella"), s'entén perfectament el clima d'hostilitat permanent.

Juan Carlos en el Bribón GTRES
Joan Carles, un Borbó al Bribón / GTRES
joan carles felip leticia GTRES
Letícia, Felip i Joan Carles / GTRES

Letícia també pateix per les seves filles Elionor i Sofia, considera que les estan utilitzant  "como máquinas para endulzar y limpiar la imagen de la Corona" que ha destrossat el sogre. Però l'enuig no és només amb ell, també amb l'altra part del matrimoni: Sofía. El relat de l'entorn és brutal: "No entiende la postura de su suegra. Que lleve casi dos años pidiéndole a su hijo que deje volver a su marido, un esposo que ya sabemos cómo se ha portado con ella a lo largo de los años. Y ahora vuelve corriendo desde Miami para verle el lunes y triste porque a ella le hubiera gustado estar con él a Sanxenxo junto a la infanta Elena". La grega és la patidora oficial de la casa, però li va la marxa: "Se ha pasado esperando el regreso de Juan Carlos a Zarzuela desde que se marchó". I una beneïda, també: passen d'ella. "La vuelta de Juan Carlos le pilló de sorpresa; nadie la avisó, se enteró porque le llamó su hija Elena después de que ya hubiera hablado hasta el alcalde de Sanxenxo". Tot i així estaria somiant amb retrobar-se amb l'home que l'ha tractada com a un drap brut durant 6 dècades. Delirant.

Sofía cara rara Miami EFE
La reina Sofía torna a correcuita de Miami per trobar-se amb l'home que l'ha humiliat durant 6 dècades / EFE
leticia mala cara efe
Letícia es puja per les parets / EFE

La Família Reial i el seu món irreal i penós. I la parròquia cortesana aplaudint les gràcies. Quina imatge, quin desgavell.