Juan Carlos sap que la relació entre Letizia i Felipe està totalment trencada, i és una cosa de què s'alegra. La seva relació amb la reina és totalment inexistent. L'emèrit mai no va rebre amb les mans obertes la parella del seu fill. Era una altra plebea, divorciada del seu professor d'institut, agnòstica, periodista i de pares separades. Podria fer molt mal a Zarzuela. Com a totes va trucar al CNI per investigar-la, i el que va descobrir no va ser del seu grat. Tanmateix, el marit de la reina Sofia no voldria acabar amb la mare de les seves netes per tot això, sinó perquè el recordaria a Olghina de Robilant, el seu gran amor. Juan Carlos no estimava la reina Sofia, Juan de Borbón li va obligar a casar-se amb ella, però el seu cor estava enamorat de la també periodista i escriptora. La seva història amb Olghina el recordava a la de Felipe amb Letizia. Se sentia molt gelós.

Felipe Letizia foto EP
Felipe Letizia foto EP

Felipe i Letizia van passar una gran crisi el 2013, i ara s'ha sabut que el motiu real hauria estat una infidelitat de la reina al rei, i no l'única. Des d'aquell any no han aconseguit solucionar els seus problemes i han decidit seguir el pas de Juan Carlos i Sofia i cessar la convivència, però continuar amb les seves funcions en la institució. Només ells sabran que el seu matrimoni s'ha acabat per sempre. Davant de la ciutadania mostraran unitat familiar per reforçar la corona. Estaria molt malament vist en una monarquia un divorci.

Letizia va tenir dos intents de divorci de Felipe

En més d'una ocasió Letizia ha intentat abandonar Zarzuela, especialment al principi, quan no es va sentir estimada per cap dels Borbó. Però Felipe li va ensenyar les capitulacions matrimonials per recordar-li que en cas de divorci, Leonor i Sofia es quedarien a palau amb ell. La reina no anava a quedar-se sense les seves filles.

Juan Carlos ajudaria Felipe en aquest procés de ruptura com ja ho va fer amb la infanta Cristina amb el seu divorci d'Iñaki Urdangarin. L'emèrit finançaria totes les despeses de Letizia i li facilitaria una vida solucionada per sempre. Cobraria una pensió vitalícia multimilionària. D'aquesta forma evitarien que parlés dels Borbó, i que treballés de nou a la televisió com a periodista. També silenciaria amb diners a tots els Ortiz Rocasolano, prefereix curar-se en salut.

Letizia Felipe mala cara GTRES
Letizia Felipe mala cara GTRES