Froilán ha estat el maldecap més gran per a la infanta Elena, però també per a Casa Reial. El jove ha portat problemes a casa des que era petit, ja va quedar marcat per aquella puntada de peu que li va donar al seu cosí Pablo en el casament de Felipe i Letizia. En la seva adolescència aquesta hiperactivitat no va acabar, sinó es va incrementar. El jove sempre ha estat molt mal estudiant, mai no li van interessar. Els seus pares el van ingressar a diversos internats sense èxit. Però han estat Felipe i Letizia qui els han comunicat que calia prendre una decisió en ferm i amb rapidesa. El germà de Victoria Federica es posava massa temps en el focus mediàtic i no es podia consentir.

Froilan GTRES
Froilan GTRES

En els seus últims mesos a Espanya va protagonitzar una baralla amb arma blanca a les portes d'una discoteca la matinada del 25 de desembre de fa un any. Un mes més tard va ser desallotjat d'un after il·legal després de quatre dies de festa consecutiva. El local superava l'aforament permès i només tenia llicència de sauna. En les habitació on era Froilán amb uns amics van trobar substàncies estupefaents. La gota que va curullar el vas. La infanta Elena va parlar personalment amb Juan Carlos i li va explicar la situació. El seu avi, un dels pilars de la seva vida, li va obligar a instal·lar-se a Abu Dhabi amb ell, encara que era reticent a això.

Juan Carlos dona un ultimàtum a Froilán, no és la seva mainadera

Froilán no es troba gaire feliç a Abu Dhabi. Quant al seu treball s'ha tornat més responsable, però no ha canviat, només té la vigilància de Juan Carlos i intenta comportar-se, però ell no és així. Quan té uns dies de vacances o un compromís professional torna a Madrid amb els seus amics i es descontrola. Les festes a casa d'un o un altre són típiques, n'encadenen una després d'una altra, amb molta música, alcohol i dones.

elena froilan gtres
elena froilan gtres

Ni l'edat ha canviat Froilán. El jove no madura i la infanta Elena està farta, també Juan Carlos. L'emèrit ha tingut una forta discussió amb el seu net, el seu favorit per ser el més gran, i li demana que es comporti i canviï perquè ja té una edat per ser responsable, educat i formar una família. Sempre li compara amb els fills de la infanta Cristina, se'ls posa d'exemple. O de Leonor i Sofia, encara que amb elles no té cap relació.