Per molt que li pesi, Joan Carles I no serà mai ni el millor rei, ni el marit més exemplar, ni el pare que tots els fills voldrien tenir. A l'Elena la va deixar sense poder optar a la Corona, a la Cristina li va muntar una de grossa amb Iñaki Urdangarin, i amb Felip... bé, tots sabem com ha acabat la cosa. Un a Madrid i l'altre a Abu Dhabi. Tampoc ha estat millor el seu comportament amb d'altres fills no reconeguts per l'emèrit, el català Albert Solà o la belga Ingrid Sartiau, qui fa uns dies es va plantar a les portes de Zarzuela esperant, il·lusament, retrobar-se amb el seu progenitor. No la van deixar passar, és clar. No vol saber res d'ells. Ara bé, també hem de dir que el Borbó ha intentat canviar i ser un papi 10. Curiosament, això sí, amb un nen que no era sang de la seva sang.

albert sola hijo juan carlos TV3

Albert Solà, fill no reconegut de Joan Carles / Foto: TV3

Ingrid Sartiau en Zarzuela 2 Instagram
Ingrid Sartiau, filla no reconeguda de Joan Carles, esperant-lo a Zarzuela / Foto: Instagram

Parlem d'Alexander zu Sayn-Wittgenstein-Sayn, el fill que la seva amant Corinna va tenir amb el príncep Casimir i que avui té 19 anys. La relació entre Joan Carles i l'alemanya no era una de les moltes aventures extramatrimonials del monarca. Era molt més que això. Volia divorciar-se i casar-se amb ella. Per això els regals milionaris, per això també el seu enuig quan el va enviar a pastar fang. També el motiu de posar el CNI a fer la feina bruta i assetjar-la, motiu de l'actual causa oberta a un tribunal de Londres. Per això tantes coses que han arruïnat la imatge pública del Borbó. La parella anava molt seriosament, i el nen, que en aquella època tenia entre 6 i 8 anys, considerava a l'espanyol com el seu pare. I a l'inrevés: Juancar va recuperar tot l'instint paternal amb l'infant. Proves? Les famoses imatges al costat d'un arbre de Nadal o la impressionant estampa de barbacoa dominguera a la finca La Angorrilla, dins del recinte de la Zarzuela i on duia a terme la seva doble vida.

Joan Carles Corinna fill BBC
Joan Carles, Corinna i el fill de l'alemanya, Alexander / Foto: BBC
Foto Joan Carles barbacoa Todo es Mentira Cuatro
Joan Carles de barbacoa amb Alexander, fill de Corinna / Foto: Cuatro

Joan Carles va retratar la seva segona familieta, Corinna i Alexander

Doncs bé, el digital OK Diario d'Eduardo Inda acaba de publicar més documents gràfics que reblen la relació d'amor paterno-filial entre Joan Carles i Alexander. La complicitat és innegable, al Borbó se li cau la baba, i la criatura (innocent ella) es desfà amb aquell senyor que forma part de la seva quotidianitat. No és el tito Joan Carles, és el papi postís. Dos instantànies són totalment reveladores. La primera, una en la que veiem al rei fotografiant la seva segona familieta sobre la gespa durant una d'aquelles tardes en la que l'amor fluïa en totes direccions. Càmera en mà dispara sobre la mare (i amant) i el seu fill, abraçats i oferint el millor somriure al retratista. Tot era idíl·lic... fins que va arribar la tempesta, és clar.

Juan Carlos, Alexander y Corinna Telecinco
Joan Carles retratant Corinna i Alexander / Foto: Telecinco

L'emèrit jugant amb el petit Alexander, que el considerava com un pare

L'altra imatge és encara més impactant. En ella veiem a Joan Carles i Alexander jugant. El nen intenta prendre-li una pinya que ha recollit d'un dels pins. Aixeca els braços però no pot arrabassar-li el tresor infantil. Una escena que parla perfectament de l'ambient que es respirava en aquest 'nidito de amor', que curiosament havia estat utilitzat com a refugi d'una de les activitats favorites de l'emèrit: la caça. Allà s'ha cobrat peces de tota mena: animals, humanes i sentimentals. Algunes, però, se li han escapat. Però sempre li quedaran els records de les fotos.

Juan Carlos con Alexander hijo de Corinna Telecinco
Joan Carles jugant amb el fill de Corinna, Alexander / Telecinco

El pare de la democràcia i els seus brots. Una història de fracassos