Paradoxes de la vida: la visita de Joan Carles a Espanya feia nosa al seu fill rei, en Felip, però s'ho va haver de menjar amb patates. El va rebre a Zarzuela després de 2 anys de fugida a Abu Dhabi i d'un cap de setmana d'exhibicionisme impúdic a Galícia. Mentrestant, a l'exterior de palau, una altra filla va esperar-lo durant hores. Tenia raons per muntar guàrdia barrejada entre el grapat de joancarlistes apostats a la carretera d'accés a la residència reial: que el seu pare la mirés a la cara. Per què? Perquè en Juanito mai no l'ha reconeguda com a sang de la seva sang.

La llista de descendents del Borbó va més enllà dels Felips, Elenes i Cristines de torn. Faltaria el català Albert Solà, el cambrer de La Bisbal, segurament el que més soroll mediàtic ha fet al llarg dels anys, però també una ciutadana belga que assegura que Joan Carles és el seu pare: Ingrid Sartiau. Té 56 anys i sempre ha defensat que la seva mare morta i el monarca espanyol van mantenir una relació sentimental. Una més. De fet guarda cartes manuscrites de la difunta senyora al respecte. El programa de AR la va entrevistar fa un parell d'anys, on deia que "me gustaría volver a reclamar la paternidad, que el juez me dé una segunda oportunidad". El Tribunal Suprem li va negar la possibilitat de realitzar una prova d'ADN.

ingrid sartiau t5
Ingrid Sartiau, filla no reconeguda de Joan Carles de Borbó / Telecinco
sartiau2
Ingrid Sartiau / Telecinco

Sartiau sempre ha fantasiejat amb la trobada amb el pare a la fuga. Fins i tot  té molt clares quines serien les paraules que li diria: "Padre, soy su hija Ingrid y me haría muy feliz hablar de todo este tiempo atrás". Unes declaracions que va realitzar arran del naixement del seu primer net, és a dir: del primer besnét d'en Juanito. El Borbó, però, passa olímpicament de tots dos. O gairebé, perquè també denunciava les pràctiques de l'entorn reial per fer-la callar: se sentia observada pels serveis secrets del CNI, "no he sentido presión pero me he sentido controlada". Un modus operandi que resulta familiar, sabent el que sabem de l'amant Corinna: ella l'ha denunciat i un tribunal de Londres manté l'acusació contra Joan Carles. Allà, d'inviolabilitat, ni flowers.

Rey Juan Carlos I en Sanxenxo Europa Press
Joan Carles de Borbó, un triomfador / Europa Press

Doncs bé, la Ingrid ha tornat a la càrrega aquest dies, intentant fer realitat el seu somni de trobar-se cara a cara amb el que considera el seu papa. Ho va fer aprofitant l'avinentesa del periple impúdic del veterà monarca de 84 anys pel seu antic regne. 'La Otra Crónica' publica un petit text sobre això, fent una revelació esperpèntica: Sartiau allà plantada a la carretera de Zarzuela, veient passar el vehicle del fugit a tota velocitat sense aturar-se ni mirar enrere. La seva presència potser sembla discreta o anecdòtica, però a la Casa Reial res és casual i tothom està vigilat. Tot i així li van fer un ghosting de manual: "Ingrid Sartiau, autoproclamada hija ilegítima de Don Juan Carlos pese a lo que dijo la Justicia, estuvo el lunes 12 horas frente a las puertas del Palacio de la Zarzuela esperando cruzarse con el padre de Felipe VI. Pese a su paciencia, parece que nadie de la casa reparó en ella". Hi ha fotos.

Ingrid Sartiau en Zarzuela Instagram
Ingrid Sartiau a Zarzuela / Instagram
Ingrid Sartiau en Zarzuela 2 Instagram
Ingrid Sartiau a Zarzuela / Instagram
Fans de Juan Carlos Zarzuela 2 EFE
Els fans de Joan Carles a Zarzuela / EFE

Aquesta és la trista i patètica afició que li resta a Joan Carles: fans tronats, ultres monàrquics i fills il·legítims disseminats pel món. La Corona és La casa de los Líos.