Han passat unes setmanes des que el rei Joan Carles es va tornar a passejar per les espanyes, agafant un vol des d'Abu Dhabi i anant a veure els seus amics de Sanxenxo: passejades en veler, salutacions als veïns de la zona encantats de la vida de tornar-lo a veure, àpats i tiberis i l'habitual posat de l'emèrit de que la cosa no va amb ell, fent-se el sorprès quan li van preguntar si li donaria alguna mena d'explicacions al seu fill Felip després de tots els escàndols que se li atribueixen i d'haver hagut de fugir per potes cap als Emirats Àrabs: "¿Explicaciones de qué?", va ser la seva resposta reptadora. No només això, també se'l va veure crescut, desafiant i sense adonar-se (o no voler adonar-se) del que passa al seu voltant. Joan Carles, fent-se el suec, i fent el gest de la victòria. Creu que ha guanyat.

Juan Carlos signo de la victoria Europa Press
Joan Carles I / Europa Press

Després, una visita que no li va agradar tant com anar a Galícia: anar a Zarzuela a veure el seu fill, la seva jove Letícia o la seva dona Sofía, on cap de les dues va voler acostar-se el més mínim a ell i que el van evitar tot el que van poder, segons se'ns va dir, perquè l'emèrita tenia covid i va ser al dinar amb mascareta i sense parlar gens amb ell. Joan Carles tenia marcat en vermell una altra data, la d'aquest cap de setmana, quan tenia la intenció de tornar a anar al seu Sanxenxo estimat. Ara bé, fonts properes al pare de Felip confirmen que finalment es quedarà a Abu Dhabi. La previsió era que el Borbó anés aquest cap de setmana, segons va dir l'alcalde de Sanxenxo, al campionat de regates que es disputa allà, el mundial de vela que se celebra del 10 al 18 de juny. De fet, quan el passat 23 de maig el monarca es va pujar a l'avió de tornada, va transmetre al seu cercle de confiança que tornaria a Galícia aquest cap de setmana.

joan carles avio gtres
Joan Carles / GTRES

Però ara, tot i que no hi ha encara comunicat oficial, tot sembla indicar que ha decidit refredar una mica la seva nova visita a Espanya i esperar que passi una mica més de temps. Sembla que en la llarga conversa que van mantenir Joan Carles amb el seu fill Felip, al voltant de quatre hores, una de les coses que van quedar clares és que millor no tibar la corda i no generar més comentaris negatius que poguessin afectar la corona, si ara de cop i volta veiem l'emèrit, amb la mala imatge que ha generat, dia sí dia també a Espanya, quan encara té tothom molt presents els escàndols que ell mateix ha protagonitzat. De fet, l'absència de moviment policial i d'un dispositiu de seguretat a Sanxenxo, tal i com apunta la Cadena SER, a quatre dies de la suposada arribada del pare de Felip a Galícia, dona força a les informacions que apunten que Joan Carles es quedarà aquesta vegada a Abu Dhabi. El diari ABC, de la seva banda, apunta que "La necesidad de prudencia en el futuro fue la clave principal de los mensajes que Felipe VI trasladó a su padre. Además, para próximas visitas, se evitaría una excesiva exposición de Don Juan Carlos".

rey españa emerito juan carlos i bribon barco fragata regata sanxenxo efe
Joan Carles a Sanxenxo / Efe

Els amics de Sanxenxo, doncs, que hauran d'esperar per tornar-lo a veure. No es descarta que pugui ser el primer cap de setmana de juliol, quan tingui lloc una nova prova de la copa d'Espanya de vela.