La tornada permanent de Joan Carles I a Espanya després de diversos anys d'exili és una idea que sempre genera un gran interès en els cercles reals i en l'opinió pública. Recentment ha tornat Madrid de visita, i aquesta mateixa visita coincideix amb un moment d'agitació dins de Zarzuela, marcat pel declivi del poder de la reina Letizia a causa de les revelacions de Jaime del Burgo.

Tanmateix, el que més resulta sorprenent és que Joan Carles I hagi aprofitat la seva visita per menjar en Zarzuela amb el seu fill, Felip VI; i les seves netes, la princesa Leonor i la infanta Sofia, però això sí, sense la reina Letícia.

Joan Carles I
Joan Carles I

Aquesta trobada entre l'emèrit, l'actual rei i les seves filles a Zarzuela ha estat significativa per diverses raons. En primer lloc, representa un moment de reunió familiar entre el rei emèrit i l'actual rei en un context bastant complicat per a la monarquia espanyola. A més, l'absència de la reina Letícia en aquesta reunió reflecteix la pèrdua de poder de la consort durant els últims mesos arran dels seus escàndols.

Joan Carles I entra Zarzuela per la porta gran

És interessant destacar que Joan Carles I ha triat aquest moment per tornar a Zarzuela aprofitant la seva visita per assistir al casament de José Luis Martínez Almeida i Teresa Urquijo. Una visita a Madrid de part de l'emèrit pot ser vist com una cosa normal per si sol, però és que la seva visita a Zarzuela donada les condicions dels reis no fa més que confirmar la separació d'aquests últims.

S'ha debatut sobre el significat d'aquesta trobada atès el context de la situació actual de la monarquia espanyola i les relacions familiars dins de la Casa Reial. És possible que el rei emèrit hagi parlat amb Felip VI de forma més "personal", donant-li consells sobre què fer a causa de la seva posició de rei emèrit. Sigui com sigui, és un fet que aquest menjar a Zarzuela ha significat l'entrada de Joan Carles I per la porta gran al palau.

Joan Carles I en el casament d'Almeida
Joan Carles I en el casament d'Almeida

Recordem que l'emèrit no ha tingut una visita a Zarzuela semblant a aquesta última. Té molt temps que no gaudeix d'un menjar amb el seu fill al palau reial, i tot això a causa de Letizia i les seves imposicions com a reina. Tanmateix, ara que el cessament de convivència està, la consort no pot fer res per evitar que Felip VI convidi el seu pare al palau reial.

Joan Carles I tornarà a Espanya?

Molt s'ha especulat sobre la tornada de l'emèrit al país, i tal sembla que aquest és més a prop que mai. Molt s'ha debatut sobre si ha de tornar o no, i és que l'estat de salut de Joan Carles I no és l'ideal perquè estigui fora d'Espanya, encara que cert també és que al pare de Felip VI li resulta molt millor tenir la seva residència fiscal a Abu Dhabi i tenir Hisenda lluny de la seva fortuna.