Potser hi ha part de veritat en això de que Joan Carles de Borbó pot sortir del seu exili daurat (millor dit, fuga) a Abu Dhabi. Però no per tornar a Espanya, ni molt menys: serà per anar-se'n encara més lluny, per exemple a Mart, ara que diuen que la NASA ha trobat aigua. Els nous escàndols surten com bolets i apareixen per fascicles. El més recent, i que torna a portar la signatura d'El Diario.es, ens porta a Kazakhstan, d'on el d-emèrit tornava ple de regals: els cadàvers de les cabres salvatges que havia caçat i maletins plens d'euros, cortesia del president del país, Nursultan Nazarbayev. El mandatari mantenia una gran relació amb el monarca, i coneixia les seves grans aficions: la caça, els dòlars, les dones i els refrigeris. El Plural exlica que "bebieron whisky escocés y saltaron juntos al río. Chicas de compañía del país esperaban cerca para repartir total relajación", mentre que el digital d'Ignacio Escolar parla dels guardaespatlles de Juanito introduint 5 milions a l'avió reial. Tot en viatges de "perfil bajo" i sense la dona Sofía, és clar. La frase atribuida a Nazarbayev és de traca: "míralo, es el Rey de un país pero no tiene nada. Yo le ayudo con lo que puedo"

joaN CARLES TREU CAP GTRES

Joan Carles treu el cap del cotxe / GTRES

És possible és que ens haguem fet immunes a les revelacions de la vida dissoluta de Joan Carles, i no ens espantem de res. Però l'escàndol sí que ha fet esclatar les xarxes socials per un altre motiu: les fotografies de les seves trobades amb el mandatari kazakh, on llueix un abric de pell esgarrifós, desagradable i fatxenda. Les mofes són infinites pel 'look' delirant del pare de l'actual rei d'Espanya: uns el veuen com a un mafiós, d'altres com a una nova estrella del trap, i fins i tot hi ha qui el bateja com a el 'Conde Crápula'. Després de la famosa foto de la barbacoa amb Álex, fill de Corinna, aquesta s'ha guanyat una posició notable a la taula classificatòria. 

joan carles foto caçant botswana

Joan Carles caçant a Botswana / arxiu

Foto Joan Carles barbacoa Todo es Mentira Cuatro

Joan Carles de barbacoa amb Álex, fill de Corinna a Todo es Mentira / Cuatro

Cada minut que passa, Joan Carles cava més fonda la fossa (sèptica) de la seva reputació. Demà, més, segur.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat