Jordi Évole ha reunit dues figures molt importants del periodisme esportiu, José María García i José Ramón de la Morena. Enfrontats durant molts anys, sembla que han deixat les seves diferències de banda, i han protagonitzat un Salvados molt entretingut parlant sobre periodisme.

Ara bé, la figura més important del programa ha acabat sent el rei Joan Carles I. Ja havien avançat que tindrien una conversa telefònica amb l’emèrit, una conversa que acabaria amb el monarca enfadat i penjant el telèfon a Évole. I així va ser.

Però anem a pams, perquè van explicar una anècdota del Borbó que va deixar bocabadada l’audiència. José María García va confessar que va arribar a tenir una bona relació amb ell, però no va dubtar en criticar-lo: “Jo he sentit adoració per Joan Carles, i confesso ara que equivocada, perquè ha fet coses equivocades que jo desconeixia. No em va agradar l’escàndol de Bostuana, la presència tan pròxima de Corinna ni les amistats masculines properes al Rei”. “No estic gens agraït amb Joan Carles, jo m’he portat amb ell de meravella. Però des que deixés de ser rei, ni una trucada...”, ha afegit.

L’últim cop que es van veure, va haver-hi una incòmoda situació que ha volgut compartir. Resulta que el periodista anava vestit amb un jersei vermell, i el monarca en veure’l, hauria evidenciat què opina dels homes que vesteixen d’aquest color: “Home, no sabia que et vesties de maricón!”, hauria dit. Davant del que García hauria contestat: “És de l’única cosa de la qual no poden acusar-lo a vostè”, fent referència a la seva fama de faldiller.

évole salvados

La Sexta

Un dels moments de la nit, per això, va ser la breu trucada d’Évole amb Joan Carles I. Després de preguntar-li com es trobava, va dir-li que estava acompanyat de José María García. “M’estava dient que si hagués tingut l’exclusiva de Botsuana, també l’hauria donat. Vostè com s’ho hauria pres?”, li preguntava. I Joan Carles treia pilotes fora: “Jo amb José María parlo de moltes coses. L’admiro i l’estimo. Quan ens veiem, seguirem parlant”.

Una conversa que va seguir amb Évole demanant-li una entrevista al monarca, una invitació que va rebutjar de males maneres: “A mi m’han dit que em trucaríeu per parlar de José María García, i amb ell parlo del que sigui. Però no parlaré de res més. Una salutació i que tot vagi molt bé”. I tot just després, deixant el presentador amb la paraula a la boca, va penjar.

Davant d’això, van evidenciar el seu cabreig: “A Joan Carles li falta aquesta entrevista incisiva, no d’aquestes que només fan fel·lacions. A mi m’ha molestat el comportament que ha tingut amb tu, s’ha equivocat penjant grosserament”. Arribarà algun dia aquesta esperada entrevista? 
T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat