Juan Carlos sempre ha estat un home molt ben plantat i atractiu, i així vol que continuï sent malgrat els seus 86 anys. L'emèrit està en mans dels millors mèdics i especialistes en cirurgia estètica. S'ha sotmès als tractaments més revolucionaris, com les cèl·lules mare i les plaquetes de sang, per millorar el seu aspecte. En les últimes aparicions se li va poder veure una pell molt més suau, llisa i brillant. El seu somriure també ajudava, i és que el pare de Felipe és més feliç que anys enrere perquè per fi pot moure's còmodament a Espanya sense demanar explicacions. L'últim any ha tornat fins i tot en set ocasions. A causa del seu milionari patrimoni, és poc probable que el marit de la reina Sofia s'instal·li a Espanya de nou per passar els seus últims anys. Al seu país estaria sempre a l'ombra de la Hisenda Pública, i això no compensa.

El pare de Felip VI també ha tingut fama de faldiller, no es penedeix d'haver-li estat infidel a la reina Sofia en milers d'ocasions, ni tan sols haver-la humiliat públicament. Ha estat fins i tot amb 5.000 dones, i aquesta xifra podria haver augmentat en els últims anys, malgrat els seus problemes de mobilitat, aquests que no vol que es vegin.

Juan Carlos cadira
Juan Carlos cadira

El final de Juan Carlos està cada vegada més a prop

Juan Carlos no vol acabar els seus dies en un llit, trist i sol. El 2012 el van operar del maluc i des d'aleshores no ha deixat de passar per sala d'operacions. A causa de l'edat i als seus problemes, no ha tornat a caminar amb la mateixa facilitat. Quan sap que les càmeres estan tanques apareix amb el seu bastó i agafat a la seva fidel escorta i amic. Inseparables. Tanmateix, quan està a Abu Dhabi i les càmeres desapareixen, l'emèrit accepta la seva realitat per la seva salut i la seva comoditat. Juan Carlos utilitza cadira de rodes.

Juan Carlos cadira de rodes
Juan Carlos cadira de rodes

No és la primera vegada que es veu l'emèrit en una cadira de rodes. Hi ha vegades que no pot evitar que algun curiós o paparazzi li faci una fotografia, com ha succeït aquesta última setmana. Les imatges han estat una prova que ha tornat als Emirats Àrabs on continua residint. Però també és una prova de la salut de Juan Carlos. El pare de Felipe no està bé i els seus tres fills estan molt preocupats. S'apropa el final. El rei ho hauria de tenir tot preparat per a aquell moment, tal com va dir Jaime Peñafiel, seria un deshonor que l'exmonarca morís sol a Abu Dhabi, a milers de quilòmetres del seu país i que haguessin de traslladar el cos en un avió.

El metge li ha donat el pitjor diagnòstic. A causa dels seus problemes de maluc, Juan Carlos haurà d'utilitzar la cadira de rodes per tota la vida, per molt que no sigui del seu grat. És el millor per a la seva salut. L'emèrit no vol veure's així, això ha fet que disminueixi el seu ànim, i alhora s'abandoni. En els últims mesos han notat també un important deteriorament cognitiu.