L'examant del rei, la coneguda com Corinna amiga especial, torna a l'actualitat. Després que l'Audiència Nacional arxivés la peça del sumari del Cas Villarejo que investigava les cintes d'àudio on la rossa comissionista delatava Joan Carles com a possible defraudador fiscal, la Fiscalia ha demanat interrogar-la per videoconferència.

corinna tv3

TV3

Curiós com l'agència de notícies pública espanyola EFE segueix referint-s'hi com "la amiga de Juan Carlos Corinna zu Sayn-Wittgenstein" quan tot el país sap que eren parella. Eufemismes monàrquics  com "cese efectivo de la convivencia conyugal".

Corinna i Joan Carles petó GTRES

GTRES

La justícia no investiga el rei emèrit però sí les presumptes comissions il·legals en l'obra de l'AVE a La Meca. Anticorrupció manté diligències obertes per decidir si presenta una querella per un delicte de suborn internacional. De les revelacions de Corinna, la Fiscalia veu indicis de delicte a las possibles comissions de l'AVE saudita. Corinna parlava de comptes a Suïssa del rei Joan Carles. Ho va concretar en pagament de comissions de constructores espanyoles, se sospita que de 80 milions de euros, dels quals una part hauria anat a parar a Joan Carles. Doble delicte: cobrar per vetllar pels interessos espanyols, i no declarar-ho a Hisenda.

Joan Carles  Fahd Arabia  Saudita 1994 EFE

EFE

La constructora OHL va haver de sortir del pas emetent un comunicat on negava haver participat de l'entramat de comissions sota mà al monarca. La Fiscalia opina que l'acusació que el rei va cobrar comissions no té prou proves, "son extraordinariamente débiles, pues consisten en la mera referencia que hace una persona (Corinna)", però segueix investigant l'obra ferroviària espanyola sota sospita. Corinna haurà de declarar davant la justícia espanyola què sap sobre el seu examant, el rei Joan Carles. I pot cantar.
 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat