Una imatge ens confirmava fa pocs dies que la relació entre Joan Carles I i la seva amant mallorquina, Marta Gayá, continua ben viva. Era al viatge secret de tots dos a Irlanda, mentre la resta de la Família Reial acomplia amb les tradicionals vacances a Palma.

De l’afer amorós entre el Rei emèrit i Gayá se n’havia parlat amb escreix als anys noranta, però fins ara cap document gràfic ho podia confirmar. Només la gravació de veu que Joan Carles va efectuar l’any 1990, i que el passat març va sortir a la llum entre gran rebombori.

Ara, un cop publicades les imatges del seu viatge, els implicats de l’afer ja no poden amagar que es veuen. I allò que en un altre moment hauria estat un terrabastall per a Joan Carles, ara no li hauria afectat tant.

El vídeo de Joan Carles i Marta Gayá a Irlanda

"És molt estrany que Joan Carles hagi anat a un acte públic acompanyat, sabent també que la gent portava mòbils i càmeres”, explica el mitjà LOC, que cita fonts properes a la Família Reial. Però les mateixes matisen que potser al Rei emèrit “en aquest moment tant li faci. No només perquè és de domini públic que el seu matrimoni amb Sofia és un vincle institucional, sinó perquè segurament està afectat pel tractament que està rebent".

En aquest sentit, el Rei estaria dolgut en veure’s apartat d’alguns actes de la Casa Reial, entre els quals el 40è aniversari de les primeres eleccions democràtiques, que es va fer al Congrés. “Hi han anat fins i tot les netes de La Pasionaria i a mi, conductor del camió de la Transició, se m'elimina", hauria denunciat al seu entorn.

Una relació retrobada

El retrobament de Joan Carles i Marta Gayá ha estat rebut amb sorpresa per l’opinió pública, però no entre el nucli proper de tots dos a Palma.

Sempre segons LOC, "de fet, l’amistat mai no ha estat interrompuda, excepte en els càlids anys de la seva relació amb Corinna, que li va prohibir tot contacte, però tot i això el monarca s’interessava per Marta i la protegia. Després de trencar amb Corinna i la seva posterior abdicació, en què Joan Carles va passar moments molt baixos. Sobretot a causa dels seus problemes de salut, a poc a poc van tornar a estrènyer els llaços".

Marta Gayá GTRES

Marta Gayá. GTRES

La mateixes fonts expliquen que la relació de Joan Carles i Gayá és una “gran amistat”, que es contraposa a allò que l’exmonarca hauria tingut amb Corinna. De Gayá, doncs, en destaquen la “lleialtat” i “discreció”.

Viatjar, la passió compartida

Els viatges entre Joan Carles i l’adinerada mallorquina no són res estrany per als seus propers. I és que això mateix, el fet de viatjar, és la passió que els més uneix.

En el cas d’Irlanda -on van ser fotografiats junts-, Gayá hauria comentat al seu cercle que marxava deu dies, però sense més detalls. “No n’ha dit ni mu, només que sortiria uns 10 dies i ens tornaria a trucar quan tornés. Quan no dona detalls, donem per suposat qui l’acompanya i ni se’ns ocorre preguntar", explica.

Joan Carles i Sofia gtres

GTRES

Amb tot, sembla que les imatges publicades no haurien d’afectar la relació entre els amants. Ara que Joan Carles té moltes menys obligacions, a priori els amics continuaran gaudint “en companyia” i fent viatges com tant els agrada.