A principis d’any veia la llum un dels rumors més escampats de les darreres dècades, el romanç del rei Joan Carles I i la vedet Bárbara Rey. Les relacions extramatrimonials del monarca, al contrari, no acaben aquí, i ara ha estat publicada la gravació que confirma el seu afer amorós amb Marta Gayá, empresària mallorquina d’ascendència catalana.

L’any 1978, mentre Joan Carles donava llum verda a la tan actual Constitució, coneixia Marta Gayá, decoradora interiorista, set anys menor que ell i filla de família adinerada. Dotze anys van passar fins que va sorgir la flama, que els duria a iniciar una relació sentimental que s’allargaria fins al 2003. Joan Carles es trobava doncs a la mateixa època amb Gayá i Bárbara Rey, alhora que de portes enfora apareixia amb la reina Sofia.

L’afer Joan Carles I-Gayá el confirma avui OK Diario, fent pública una conversa del llavors monarca amb un “íntim amic”, que va gravar el CESID, l’actual CNI. La gravació, afirma el mitjà, “ha estat desapareguda durant 26 anys”, ja que la direcció de l’espionatge espanyol “va negar reiteradament l’existència”.

JOAN CARLES SOFIA   GTRES

GTRES

“No he estat mai tan feliç”

El Rei emèrit va emetre la trucada el 4 d’octubre de 1990. Sense que els funcionaris del CESID fessin res per “salvaguardar la confidencialitat del monarca”, es va enregistrar el contingut complet de la conversa, on Joan Carles I hi parla amb to molt col·loquial.

Ahir vaig tenir un moment regular que no li he dit a ella”, és una de les afirmacions del monarca, referint-se per “ella” a Gayá. Joan Carles parlava dels retrets rebuts per “un amic de la família” per la seva relació amb la mallorquina.

Segons el diari que publica la informació, aquest amic hauria deixat el seu vaixell al Rei emèrit, i se n’hauria queixat de l’ús. “Li vaig haver de dir que callés. Jo no em fico a la seva vida. Que faci el favor de no ficar-se a la meva”, es queixa Joan Carles a la gravació.

Joan Carles acn

ACN

El Rei emèrit i l’”íntim amic” de la trucada -de qui no es revela la identitat pel seu “dret a l’honor”- acaben dient que hauran de tancar “molt més els cercles”. A la conversa Joan Carles també deixa clar: “Mai no he estat tan feliç”, en referència a la seva relació amb Gayá.

Tot i la que la relació amorosa hauria acabat l'any 2003, la periodista Pilar Eyre assegura que l'amistat continua: "El Rei ha confiat en ella cegament, li ha consultat moltes coses al llarg dels anys. L'admira profundament perquè sempre s'ha mantingut en un discret segon pla". Sobre la reacció de la reina Sofia, Eyre explica que que "durant anys va tenir-li certa mania, però en l'època de Corinna va acabar reconeixent en privat que Gayá havia estat molt més mesurada i elegant". 

En qualsevol cas, matisa OK Diario, la declració de "felicitat" de Joan Carles amb la mallorquina “va provocar una profunda crisi a l’entorn familiar” de La Zarzuela. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat