La Família Reial ja és a Mallorca per gaudir de les seves vacances. Els primers en arribar van ser la reina Sofia i alguns dels nets -entre aquests, l’irreductible Froilán- la setmana passada. L’última, i sembla que una mica a contra cor, la reina Letícia, que ja estaria pensant en les vacances de la setmana vinent lluny de la resta de la família.

Qui encara no s’ha deixat veure pel Palau de Marivent és Joan Carles I. De fet, el Rei emèrit no tindria cap intenció de viatjar-hi aquest agost. Segons apunta Vanitatis, Joan Carles prefereix seguir “gaudint de la seva vida de jubilat” a Galícia, on es troba amb els seus amics.

La localitat triada és Sanxenxo -l’exmonarca hi ha viatjat en més ocasions- on participa de les regates i el menys calorós clima de les Ries Baixes. La combinació d’amics, vela i gastronomia gallega sembla, per al rei Joan Carles, més llaminera que l’oficialitat mallorquina. Fins i tot allà hi va celebrar el dia del seu sant, el passat 24 de juny, amb el govern municipal de Sanxenxo i la presidenta del Congrés Ana Pastor... i lluny de la seva família.

REY MALLORCA (1)

La Família Reial, al sopar d'estiu de Mallorca, l'any passat. EFE

Sofia és la reina de Marivent

L’alternativa a la vida de jubilat gallega és el mallorquí Palau de Marivent. És a dir, el que ha fet tota la vida, com a mínim des que va accedir al tron. El citat palau va ser durant anys la seva caserna general i la residència oficial del cap de l’Estat a les vacances.

Sembla que Joan Carles ja està cansat dels estius de sempre, en un palau “on la Reina emèrita hi marca les pautes de la casa”, fins al punt d'obligar tota la família a esmorzar junts, quelcom que no convenç el seu marit ni tampoc la reina Letícia. Aquesta última, per cert, ja estaria desitjant que arribi el proper dissabte per marxar a les seves vacances “privades”, les que són lluny de Marivent.

familia reial al complet   gtres

La Família Reial al complet. GTRES

Així, apunta Vanitatis, Joan Carles continua vivint la seva vida de jubilat, que queda clar que ja no passa per Mallorca. “No hi tinc vaixell, no hi tinc casa i els amics o són massa grans o no hi són”, hauria comentat als seus propers. Entre aquests, cal dir, sí que es mantindria a l’illa Marta Gayá, l’amant mallorquina del Rei emèrit d’ara fa més d'un quart de segle. Gayá estaria afrontant el seu estiu més difícil després de que van sortir a la llum les gravacions on Joan Carles confirmava la relació... Potser l’absència del Rei a Mallorca la deixi ara més tranquil·la.

Joan Carles i Sofia gtres

Joan Carles i Sofia. GTRES

Amb tot, unes vacances de l’exmonarca que no passen per Mallorca, però sí per Galícia. i que podrien ser encara més completes: Saint Tropez i la costa oest dels Estats Units, la ruta que més li agrada.