La primera aparició del rei Felip en quarantena, pàl·lid, sense brillantor, via telemàtica i assegut a una habitació de Zarzuela, no ha evitat que segueixin les especulacions sobre qui hauria pogut encomanar-li el coronavirus als 52 anys. Han trigat sis dies a informar que el cap de l'Estat ha donat negatiu. El contagi va ser dissabte i el negatiu s'ha fet públic divendres. Opacitat típica de Zarzuela, com no voler dir qui és el senyor o senyora X amb COVID prou propera al rei com per veure-s'hi a soles un dissabte.

rei quarantena CR

Felip en quarantena, Casa Reial

Jaime Peñafiel s'afegeix al ball de noms. Dos digitals van assenyalar Álvaro Fuster, amic íntim de Felip. El Español ho va desmentir i assenyala un escorta del monarca amb qui va jugar dissabte a pàdel. Peñafiel en dona més dades a LOC: "Tranquila que él no se ha ido con la otra. Más bien se ha ido con uno que no es conocido de la familia. ¡Menos mal que las sospechas de la dama no se han cumplido! (...) Felipe VI tiene la culpa de permitir el incumplimiento del mínimo protocolo y formalidad en el ámbito institucional. Mal. Muy mal van el Rey y la monarquía si no se hacen respetar. Pablo Iglesias abusa de que Felipe es un pobre hombre, bueno sin esfuerzo".

felip i leticia cadascu mira gtres

Felip i Letícia ni es miren, GTRES

A Peñafiel se li entén tot. Algú va témer que Felip hagués passat la nit lluny del llit de Letícia, que no ha hagut de fer quarantena. Peñafiel: "No se ha ido con la otra sino con otro no conocido de la familia". Qui dubti si parla de Felip i Letícia pot llegir una mica abans en l'article com parla de la reina d'Anglaterra i el seu marit: "Felipe e Isabel dormían no en camas, sino en habitaciones separadas. Como muchos reyes,  como muchos matrimonios. Aunque ya se sabe eso de que quien no comparte lecho acaba no compartiendo techo". 

felip binocles GTRES

Felip mira pels binocles, GTRES

Sobre la vida amorosa del rei Felip s'han escrit rius de tinta i píxels. Qui més n'ha escrit, Peñafiel, adverteix que els reis que dormen separats acaben divorciant-se. I el remata "Felipe es un pobre hombre". I no un  home pobre.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat