Jaime del Burgo ha generat controvèrsies en la relació de Felipe i Letizia just en el moment en què celebraven les seves dues dècades d'amor. L'advocat ha tornat a l'ull públic després de posar fi a la seva relació amb Telma Ortiz el 2018, fent declaracions reveladores que han captat l'atenció de tots. El cap de setmana passat, Del Burg va compartir una foto de Letizia durant el seu embaràs de la filla gran, Leonor, a la xarxa social X. Encara que la publicació sembla tenir un to romàntic, és important assenyalar que el text, aparentment escrit per la reina, va ser redactat per Del Burg mateix. Hi ha una percepció que en aquell període, quan Felip VI encara era príncep d'Astúries, l'advocat podria haver mantingut una relació amorosa amb Letizia, sent infidel al llavors príncep.

És cert que Del Burg i Letizia es coneixen des de la seva joventut, quan ella treballava a 'Informe Setmanal' per a TVE. Al llarg del temps, l'advocat ha insinuat que revelarà aspectes foscos de la vida de l'actual reina, causant preocupació a la Casa Reial. Aquestes afirmacions de l'advocat estan documentades al llibre de Jaime Peñafiel titulat 'Letizia i mi'.

Jaime del Burgo Letizia Ortiz Roma GTRES
Jaime del Burgo Letizia Ortiz Roma GTRES

Segons Peñafiel, la relació entre Del Burg i Letizia va començar l'any 2000 a Venècia, però van enfrontar alts i baixos a causa de la falta d'enteniment. En aquella època, Letizia ja es destacava a la televisió. Del Burg va expressar el seu desig de casar-se amb ella, però la relació es va fer pública quan Letizia va anunciar el seu compromís amb Felip VI. Segons el llibre, la proposta de matrimoni planificada per Del Burg al jardí de l'hotel Ritz de Madrid es va veure frustrada quan Letizia va revelar que havia conegut un altre home, Felipe de Borbón.

Letizia només volia poder i va veure l'oportunitat quan es va creuar Felipe al seu camí

Segons el testimoni de Jaime del Burgo, citat per Peñafiel, Letizia va mantenir una relació amb ell fins i tot després de comprometre's amb Felipe, la qual cosa suposadament va contribuir a la crisi matrimonial el 2013. Encara que els motius exactes darrere de la decisió de Del Burg de qüestionar la imatge de la reina en l'actualitat no són coneguts, s'informa que la Zarzuela ha advertit a l'advocat sobre les possibles conseqüències i li ha ofert compensació econòmica a canvi del seu silenci, considerant que seria el més beneficiós per a ell.

Felipe i Letizia EFE
Felipe i Letizia EFE

Del Burg ha revelat detalls específics de la vida amorosa d'ambdós, esmentant trobades clandestines en viatges internacionals i en un apartament llogat a Madrid. També esmenta la idea de tenir un fill per ventre subrogat a Los Angeles. Fins i tot van considerar mudar-se d'Espanya, però la relació va acabar quan Letizia va revelar que havia conegut un altre home. Del Burg tenia una bona relació amb Felip VI mentre mantenia una relació amb Telma Ortiz, com una manera d'apropar-se a Letizia, el seu veritable interès amorós. Quan tot va sortir a la llum, l'advocat va informar el rei, deixant-li clar que, segons ell, la reina buscava poder i era una dona molt ambiciosa, fent qualsevol cosa per ser la dona més important del país i que mai no va estar enamorada d'ell, només moguda per interessos.